Vuosihoroskooppi 2023– Katso mitä uusi vuosi tuo tullessaan

0
Arkistokuva

Oinas 21.3.–19.4.

Viime vuodet monine kriiseineen, käänteineen ja epävarmuuksineen ovat saattaneet olla ravisuttavia oinaille, jotka tuppaavat pitämään kiinni kerran juurtuneista näkemyksistään ja mielipiteistään.

Älä hätäänny, vaikka näin olisi käynytkin, sillä tässä on myös kasvun ja uusien oivalluksien paikka! Siihen oinaalla on myös hyvät rahkeet.

Varo etenkin, ettet energisenä ja innostuvana polta kynttilää molemmista päistä. Oinaan elementti on tuli ja moni nauttiikin lämpösi loimusta – anna ominaisuudellesi myös itse arvoa.

Mitä jos pakkaisit eväät reppuun ja suuntaisit vaikkapa Ilvesvuoren laelle nuotion äärelle?

Härkä 20.4.–20.5.

Kun epävarmuus leimaa arkea, sinulla on kadehdittava valtti: osaat nauttia elämän pienistä asioista. Tartu siis härkämäisellä päättäväisyydellä niihin hetkiin, kuviin ja tunnelmiin!

Muista, että vahvankin voimat ehtyvät, ellei niitä tankkaa. Siispä mieti sitäkin, mitkä asiat saavat sinut tuntemaan itsesi elinvoimaiseksi ja raivaa niille päivistäsi aikaa.

Joillakin härillä on taipumus jäädä juroutensa vangiksi ja hassuttelu voisi tehdä hyvää. Vuosi 2023 on monille härille uusien alkujen vuosi, heittäydy rohkeasti. Vinkki: hassuttelun ja rohkeuden pikakurssin voi suorittaa vaikkapa mäenlaskussa Walon mäellä!

Kaksoset 21.5.–20.6.

Moni nauttii seurastasi, osaathan innostua, heittäytyä ja pirskahdella. Sinut hyvin tunteville tuttu on toinenkin puolesi; se, miten pohdit asioita ja haet elämääsi syvällisyyttä.

Viime vuosien kriisit ovat saattaneet ravistella sinua sisäisesti ja suhteesi lähimpiin ihmisiin tuntuvat ehkä kärsineen. Ei kuitenkaan kannata tehdä hätiköityjä ratkaisuja, vaan paneutua miettimään tuntemusten todellisia syitä! Voit vaikka ottaa muistiinpanovälineet mukaan ja mennä ajan kanssa Tiihosen kahvilaan nauttimaan tunnelmasta ja ihmisten kannattelevasta läsnäolosta – sitten alat vain kirjoittaa ylös ajatuksiasi ja tuntemuksiasi.

Rapu 21.6.–22.7.

Rapu on kaikista horoskooppimerkeistä herkin ja haavoittuvin. Olet kokenut ystävyys- tai parisuhteessasi pienoisen pettymyksen. Nyt on aika korjata tilanne. Voit helpottaa oloasi opettelemalla kunnioittamaan omia tunteitasi ja ennen kaikkea opettelemalla sanomaan ääneen, että olet kokenut tulleesi loukatuksi.

Mieti, miten voisit rohjeta puhua enemmän tunteistasi. Vakka-Suomen kansalaisopiston sanataidekurssista voisi olla sinulle apua. Tai ehkä valokuvin voisit kertoa tunteistaisi? Laitilan kuvaajien porukoissa voisit opetella kameran käyttöä. Tästä vuodesta tulee sinulle kasvun vuosi.

Leijona 23.7.–22.8.

Hyppäät uuteen vuoteen aktiivisena ja innostuneena, sillä energian planeetta Mars on merkissäsi ainakin kesään asti. Koska leijona nauttii huomiosta, ehkä tarvitset uuden harrastuksen, jossa pääset esille. Uudenkaupungin teatteri kaipaa aina uusia kykyjä ja sinähän suorastaan loistaisit estradilla. Välimatka kuitenkin arveluttaa, miksi lähteä niin kauas, onhan Laitilassakin vaikka mitä mahdollisuuksia. Ehkä paikkasi on sittenkin Laitilan kirkkokuorossa tai Laitilan Mieslaulajissa? Musiikkiopiston viihdekuorokin voisi kaivata komeaa ääntäsi.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Tänä vuonna tämä toteutuu sinulle. Olet haaveillut jo pidempään elämänmuutoksesta. Nyt sinulle tarjoutuu siihen tilaisuus. Kyseessä voi olla uusi koti, uusi työ tai uusi parisuhde. Olipa kyse mistä tahansa, tartu rohkeasti tilaisuuteen. Jotta olet timmissä kunnossa aloittaessasi uuden elämän, aloita uusi elämä myös liikunnallisesti. Katsasta, mitä Laitilan Jyske tarjoaa. Ehkä sulkapallo tai suunnistus on sinulle sopiva laji?

Vaaka 23.9.–23.10.

Sinun diplomaattisilla kyvyilläsi olisi tänä vuonna käyttöä vähän suuremmillakin pelikentillä, mutta niiden sijasta asetat taitosi testiin ratkoessasi oman lähipiirisi pienempiä ja isompia ristiriitoja. Ei ensi vuotesi kuitenkaan ole yhtä eripurien selvittelyä, koska onneksi osaat myös nauttia elämästä. Työrintamalla kohtaat uusia haasteita, mikä on omiaan ruokkimaan kunnianhimoasi. Uhkarohkeaksi ei silti ole syytä ryhtyä. Tuleva vuosi on myös otollista aikaa uuden oppimiselle. Ehkä tiedon nälkääsi tyydyttäisi joku Vakka-opiston luento tai uuden taidon opettelu kansalaisopiston kurssilla.

Skorpioni 24.10.–22.11.

Uusi vuosi voi merkitä sinulle työtahdin kiristymistä. Älä kuitenkaan kadota omia rajojasi vaan pidä huolta hyvinvoinnistasi tai alkuvuoden kiirehtiminen kostautuu loppuvuodesta. Kuluva vuosi pitää sisällään päätöksiä, joita tehdessäsi sinun on hyvä muistaa, että maailmassa on mustan ja valkoisen lisäksi myös niitä harmaan sävyjä. On tullut aikaa päästää eräs vanha ihminen takaisin elämääsi. Ota siis yhteyttä ystävään, johon olet aikonut muutenkin olla monta kertaa yhteydessä. Ehkä voisitte sopia treffit esimerkiksi Jazzkukon piknik-konserttiin tai vain Tiihosen kahvilaan.

Jousimies 23.11.–21.12.

Kahden koronavuoden jälkeen voit vihdoin hakea matkalaukkusi vintiltä ja nauttia matkustamisesta. Ehkä vihdoin on aika toteuttaa se reissu, josta olet koronakurimuksessa haaveillut. Älä kuitenkaan unohda sitä, että kokemisen ja näkemisen arvoisia asioita varten ei tarvitse aina matkustaa maailman ääriin. Pakkaa pyöräsi tarakkalaukut ja lähde pyöräreissulle tutkimaan Vakka-Suomen piilossa olevia kohteita ja elämyksiä. Ei vuotesi silti yhtä matkustamista ja seikkailuja ole. Myös urasi tarjoaa sinulle uusia haasteita, joihin kunnianhimoisena ihmisenä tartut mielelläsi.

Kauris 22.12.–19.1.

Mene pelottomasti kohti tavoitteitasi. Jos et ole vielä niitä asettanut, tartu välittömästi toimeen ja kirjoita ne ylös. Näin tapahtumien vyöryn alkaessa osaat tarttua sinulle parhaisiin mahdollisuuksiin. Tulevana vuonna pystyt yhdistämään energiasi toisen ihmisen kanssa yllättävällä tavalla, kunhan vain olet kärsivällinen ja annat toisellekin tilaa. Henkinen tasapainosi on koetuksella, mutta rutiinisi pitävät sinut pinnalla. Yritä ujuttaa lisää liikuntaa arkeesi. Vältä tulevana vuonna laskuvarjohyppäämistä. Se on riskialtista.

Vesimies 20.1.–19.2.

Hyppää rohkeasti mukaan kelkkaan. Luvassa on totuttuun tyyliisi näyttäviä laskuja. Muut varoo, sinä elät. Koskaan ei voi tietää, jos kulku tössähtää ja tiput kyydistä – oli kyse sitten rakkaus- tai muista elämän asioista. Jos näin käy, nouse ylös ja jatka matkaasi. Taloudellisesti tulet pärjäämään, mutta rahan eteen on painettava pitkää päivää. Sinussa on salaperäistä vetovoimaa, joten Laitilan seudun menomestoista löydät omalle värähtelytasollesi sopivaa seuraa. Syleile elämää, niin se syleilee sinua takaisin.

Kalat 20.2.–20.3.

Tuleva vuosi tulee koskettamaan sinua erityisellä tavalla. Planeettojen asento on sinulle suotuisa, joten löydät paikkasi muutoksen keskellä. Pidä mielessäsi sanonta: ”Heitä mielesi esteen yli, niin ruumiisi seuraa perässä.” Vastoinkäymiset kasvattavat sinua henkisesti. Luota vaistoihisi, mutta teroita aistejasi esimerkiksi puita halaamalla. Jos et kehtaa, klapinkin kosketus käy. Juoksuta sormeasi puun karheaa pintaa pitkin ja tunne voima, joka sinussa on. Muista kertoa läheisillesi, kuinka tärkeitä he sinulle ovat.

Horoskoopin laati
Laitilan Sanomien toimitus.
Horoskooppikuvat: Saana Sulonen