Eräsisseissä yli kymmenen vuoden tauon jälkeen vaeltajaryhmä

0
Vaeltajien ensimmäinen projekti on troolarin katon korjaus.

Tinja Jalonen

Laitilan Eräsissien tavalliseen partiotoimintaan tulee nyt uudenlainen lisäys, lippukunnan vaeltajaryhmän  toteuttamana. Ryhmä tarjoaa itseään tekemään erilaisia hommia korvausta vastaan yrityksille, yhteisöille ja kotitalouksille. Pojat ovat innoissaan uudesta toiminnasta ja he kertovat ottavansa vastaan ihan millaiset tehtävät tahansa.

Suurin osa vaeltajaryhmän jäsenistä on ollut mukana partiotoiminnassa jo ensimmäiseltä luokalta saakka, mutta vanhemmiksi tullessaan partiossa käyminen on pikkuhiljaa hiipunut. Lippukunnnanjohtaja Kyösti Heinonen sai kuitenkin ryhmän jälleen kasaan ja jatkamaan partiopolkuaan.

– Voidaan tehdä varastojen tyhjennyksiä, olla muuttoapuna tai mitä vain, Heinonen kertoo.

Eräsisseissä ei ole ollut vaeltajaryhmää kymmeneen vuoteen, ja Heinonen toivoo uuden toiminnan pitävän ryhmän pojat edelleen mukana partiossa. Heille on jo tulossa pari hommaa varaston purun ja siivouksen merkeissä, joten toiminta lähtee pian konkreettisesti käyntiin.

Eräsisseiltä onnistuu kotitaloustöiden tekeminen, sillä lippukunta on yleishyödyllinen yhdistys. Lippukuntansa kautta pojilla on myös työtapaturmavakuutukset.

Tehdyistä töistä saadut tulot menevät suurimmaksi osaksi juuri kyseiselle vaeltajaryhmälle, joka rahoittaa sillä omaa toimintaansa ja aktiviteettejään. Varoilla he voivat tehdä jotain hauskaa yhdessä, käydä vaikka elokuvissa tai syömässä. Loput tuloista jää tukemaan muun lippukunnan partiotoimintaa.

– Mitä vaan tehdään mihin kädet ja taidot riittää, pojat toteavat.

Energiaa ja ideoita ryhmällä riittää, ja heidän hyvä yhteishenkensä vauhdittaa toimintaa. Töiden lisäksi Eräsissit kertovat voivansa järjestää vaikka nuotioiltoja halukkaille.

Myös mainostusta on harkittu, ja vaeltajat aikovat tehdä ainakin flyereitä jaettavaksi. Heiltä löytyy myös ammattitaitoa, sillä ryhmään kuuluu sähkömiehiä, raksamiehiä ja putkimiehiä. Mitään luvanvaraista he eivät voi tehdä, mutta taidoista on varmasti hyötyä muutenkin.

– Kaikki otetaan vastaan ja sitten aletaan vaan hommiin, kertoo vaeltaja Felix Heijari.