Hiihtoloman hurmaa – Nuorisotoimi järjesti retken Ideaparkiin

0
Koululaisten lomaviikkoa on vietetty talvisissa maisemissa, joten Walon talon pulkkamäessä on riittänyt väkeä.

Tinja Jalonen

Laitilan nuorisotoimi järjestää perinteisesti joka lomalla jonkin retken. Hiihtolomalla kohteeksi valikoitui Ideapark Lempäälässä.

Retki oli avoin kaikille, ja siitä tiedotettiin nuorisotoimen sosiaalisessa mediassa sekä paikan päällä nuorisotalolla. Nopeasti retkelle oli ilmoittautunut bussillinen innokkaita lähtijöitä, nuorten lisäksi paljon perheitä. Aikuisiksi mukaan lähtivät Vilhelmiina Eerola sekä Laura Vuola.

Matka kohti Ideaparkia starttasi tiistaiaamuna kello kymmenen. Paikalla parveili odottavaisia lähtijöitä jo hyvissä ajoin.

Bussi saapui hieman ennen kymmentä, ja reissu voitiin aloittaa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä bussissa ei ollut paikkoja kaikille.

Lähtijöiden määrä oli ilmoitettu kaksi viikkoa aiemmin, mutta sen jälkeen mukaan olikin vielä tullut muutama lisää. Onneksi linja-autoyritys Raittinen ratkaisi ongelman nopeasti, ja pienen varikkokäynnin jälkeen käännettiin nokka kohti Lempäälää.

– Onneksi olimme varanneet sopivasti varoaikaa, niin lähtö ei juurikaan viivästynyt, Eerola kertoo.

Perillä Ideaparkissa oli ensin hieman aikaa napata pientä välipalaa ja käydä vessassa. Sen jälkeen vuorossa oli oman valinnan mukaan joko keilausta tai minigolfausta.

Osan aktiviteeteista kustansi SPR:n Laitilan osasto. Kisailujen jälkeen oli vapaata, ja kaikki saivat mielensä mukaan shoppailla, syödä tai ihan vain hengailla. Eräs perhe innostui keilauksesta niin, että otti uusintakierroksenkin.

Takaisin Laitilaan lähdettiin viiden jälkeen. Paluumatkalla bussissa oli melko hiljaista, sillä kaikki olivat väsyneitä päivän puuhista.

Laitilassa shoppailijoita oltiin vastassa, ja bussi tyhjeni nopeasti. Linnea Lehtonen sekä Sasha Kyryliuk viihtyivät nuorisotoimen retkellä hyvin. He olivat lähteneet mukaan, koska hiihtolomalla ei ollut muutakaan tekemistä, ja päivä Ideaparkissa vaikutti hauskalta tavalta viettää aikaa kavereiden kanssa.

– Olin minigolfaamassa ja kiertelemässä kauppoja kavereiden kanssa, Lehtonen kertoo.

– Oli tosi hauska reissu, tulisin uudelleenkin, Kyryliuk lisää.

Nuorisotoimen järjestämänä pidettiin myös elokuvailta keskiviikkona. Ensimmäiset 30 osallistujaa pääsivät ilmaiseksi. Paikat täyttyivät niin nopeasti, että Laitilan Lions Club tarjosi vielä toiset 30 ilmaislippua. Elokuvana Kinossa oli Risto Räppääjä ja villi kone.