Jääkiekko: Jyskeellä murheellinen koti-ilta

0
Patrik Sarinin maali ensimmäisessä erässä ei kirittänyt Jyskettä takaa-ajoon. Arkistokuva: Olli Pärkö

Juha Laine

Jo pidempään pientä alamäkeä liu’utellut Jyskeen kiekkomiehistö joutui lauantaina jyrkempään ja pomppuisempaan kyytiin. Kotiottelu Paimion Kiekkoseuraa vastaan olisi sarjataulukon mukaan pitänyt olla tasainen koitos, mutta vierasjoukkue oli tästä eri mieltä.

Peli lähti heti väärille urille ja lopputulos oli harvinaisen ruma isäntien kannalta. Runkosarjan viimeinen kotimatsi päättyi masentaviin 3–10 lukemiin.

Tällä kertaa kokoonpanossa oli riittävästi miehiä, mutta kokemuksessa on jouduttu kauden aikana tinkimään. Viimeisin menetys oli Konsta Salin, joka vaihtoi toisen saman sarjan poppoon eli Kuparikiekon riveihin.

– Moni pelaaja on ollut aika vähän jäällä ja varmasti kovassa vauhdissa väsyy helpommin. Paikkoja oli meilläkin, mutta maalineduspelaaminen oli vastustajalla paljon parempaa molemmissa päissä, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela arvioi.

Saarela myönsi, että PKS oli myös innokkaampi osapuoli. Tuo tsemppi toi 0–2 vierasjohdon vain kahdessa minuutissa. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 1–4. Jyskeen ainokaisen viimeisteli Patrik Sarin Artturi Tuuren esityöstä.

Kahdessa erässä olisi ollut riittävästi aikaa nousta rinnalle ja ohi. Kun toisen erän puolivälin jälkeen PKS osui kahdesti, oli sarjapisteen osoite käytännössä jo selvillä.

Oula Suutarisen (Sarin, Kasper Grönvall) 2–6 kavennus oli laiha lohtu erän lopussa. Kuritus jatkui tasaisesti viimeisen periodin aikana. Avausmaalin syöttänyt Tuure maalasi Jyskeen kolmannen, syöttöpinnat Toni Riekolle ja Iiro Törhöselle.

Kolme pelikierrosta on jäljellä, ja Jyskeen tila on aika stabiili. Alaspäin ei pääse ja nykyisen kuudennen sijan parantaminen vaatii tasonnostoa.

Sarjapinnoja yritetään kerätä viimeisillä kierroksilla vain vieraskentiltä. Ensin Turusta, sitten Raisiosta ja runkosarja päättyy Jyskeen osalta Harjavallassa.

– Pudotuspelit ovat viime vuoden tapaan edessä runkosarjan jälkeen. Saadaan mahdollisesti kova vastus jo puolivälieriin, Saarela ennakoi viitaten runkosarjasijoitukseen.

Seuraavaksi ohjelmassa on arki-illan matsi torstaina Turussa, joka ei aikataulunsa puolesta ole hurraa-huutoja vierasjoukkueen puolelta aiheuttanut. Kotijoukkue Chiefs on tällä hetkellä neljäntenä.