Jääkiekko: Jyskeen runkosarjasijoitus selvillä

0
Laitilan Jyske pelasi Kuparikiekkoa vastaan tammikuussa. Harjavaltalaiset asettuvat Jyskettä vastaan taas keskiviikkona runkosarjan päättävässä pelissä. Kuvassa Jyskeen Konsta Kerttula kaapii aloituksen omilleen.

Juha Laine

Länsirannikon kakkosdivarilohkossa on edetty niin pitkälle, että runkosarja on yhtä pelikierrosta vaille valmis. Otteluparit pudotuspeleihin tarkentuvat vasta viimeisen kierroksen jälkeen, mutta Jyskeen sarjasijoitus on jo nyt tiedossa. Joukkue on kuudentena ja siihen paikkaan myös päätyy.

Toiseksi viimeinen runkosarjavääntö oli lauantaina Raisiossa. Tässä matsissa ei maaleilla mässäilty.

Loppukaudesta toiseksi noussut RNK oli selkeä suosikki, mutta Jyske pystyi hyvän puolustuspelin kautta pitämään vastustajan pienessä maalimäärässä. Ongelmaksi koitui oma viimeistely.

Laitilalaiset pitivät kotijoukkueen veskaria kiireisenä ja tulittivat 38 kutia maalia kohti. Määrä oli suurempi kuin Jyskeen molarin Aleksi Virtalan (29 torjuntaa).

Siitä huolimatta maalitili aukesi vasta 55 minuutin kohdalla, kun Jyske kavensi 3-1:een. Vimmatusti haettiin lisäosumia, mutta niitä ei enää nähty. Peli päättyi siis näihin lukemiin.

Jyske joutui takaa-ajaksi nopeasti. RNK osui vajaan kahden minuutin kohdalla ja uudelleen aivan ensimmäisen erän lopulla. 3–0 maali puolestaan näki päivänvalon toisen erän viimeisillä minuuteilla.

Kolmen maalin ero oli sen verran suuri, että Jyske haki riskillä kavennusta kolmannessa erässä jo aikaisessa vaiheessa. Maalivahti Virtala luisteli aitioon, kun runsas viisi minuuttia oli jäljellä. Vain 14 sekuntia pelattiin kuudella kenttäpelaajalla, kun uusi tuttavuus Rami Välimaa paukutti Iiro Törhösen ja Tommi Tourun esityöstä Jyskeen ainokaisen.

RNK otti tämän jälkeen vielä kaksi jäähyä ja Jyske sai jauhaa ylivoimaa, mutta tulos jäi laihaksi.

Keskiviikkona Jyske matkaa Harjavaltaan Kuparikiekon kotikaukaloon, jonka jälkeen 24 ottelun runkosarja tulee päätökseen. Jyske on voittanut nyt kahdeksan ottelua varsinaisella peliajalla ja lisäksi kaksi jatkoajalla.

Sarjasijoitus on kuudes, mutta puolivälierien vastustajan selvittäminen vaatii vielä viimeisen kierroksen pelaamisen. Tyrkyllä ovat Chiefs Turusta sekä huominen vastustaja KuKi.

Play-offit alkavat maaliskuun alussa. Jyskeen kotipelin päivämäärä on maaliskuun neljäs.