Jyskeen runkosarja lähestyy loppuaan – Kuudes sija todennäköinen

0
Maalivahti Aleksi Virtalalla riitti viikonlopun pelissä töitä.

Juha Laine

Sen verran korkealle on kevätaurinko kivunnut, että jääkiekon alasarjojen runkosarjat vetelevät viimeisiään. Jyskeen käyrä on tasaisesti näyttänyt alaspäin ja kärkikahinoista joukkue tippui ennen joulua.

Kaksi ottelua on vielä jäljellä. Tällä hetkellä yhdeksän joukkueen lohkossa kaikista todennäköisin sijoitus on kuudes.

Annetaan toki joukkueelle vielä mahdollisuus kumota tämä veikkaus. Kaksi peliä on jäljellä ja lisäpinnat voivat nostaa joukkueen vielä yhden pykälän ylemmäs. Vitospaikkaa parempaa ei enää ole tarjolla, eikä alapuolelta enää myöskään kukaan nouse ohi.

Viime torstaina oli ohjelmassa kolmanneksi viimeinen matsi, kun Turun reissulla vastaan asettui Chiefs Turusta. Ottelu oli tasainen alusta saakka ja meni lopulta jatkoajalle.

Entinen Jyskeen peluri Mikko Kaunisto päätti koitoksen kotijoukkueen eduksi, ja peli päättyi lukemiin 5–4. Näin Chiefsille kaksi sarjapinnaa ja Jyskeelle yksi.

Jyskeen ryhmä on kauden aikana nuorentunut olosuhteiden pakosta, ja totta kai se vaikuttaa myös tuloksiin. Nuoret pelurit ovat silti ottaneet hyvin paikkansa, mutta jatkuvaan voittamisen tahtiin nuoriso ei miesten sarjoissa kykene.

Jyskeen avausmaalin laukoi Frans Urpolahti ( Joonas Vainio ). Chiefs pääsi kertaalleen kahden maalin karkumatkalle, ja tämä tapahtui ensimmäisessä erässä. Tilanne oli 3–1, kun Nikolas Pietsalo toi vieraat maalin päähän Ville Laurellin passista.

Toisen polven kiekkoilija Pietsalo osui uudelleen toisessa erässä ja tasoitti koitoksen 3–3:een. Syöttömerkinnät tästä Urpolahdelle ja Iiro Törhöselle .

Pian tämän jälkeen Jyske pääsi johtoon, joka oli ainoa kerta ja kesti hieman yli kolme minuuttia. Johtomaalin taiteili Kasper Grönvall ( Oula Suutarinen, Jani Kiiski ).

Chiefsin tasoituksen jälkeen tilastomiehet olivat lähellä vaipua uneen. Pelin toisella puolikkaalla ei nimittäin merkattu muuta kuin yksi maali ja Jyskeen veskarin vaihto.

53 minuuttia pelannut Aleksi Virtala nappasi peräti 53 torjuntaa. Isäntien jatkoaikamaali tuli heti ensimmäisellä minuutilla.

Ensi lauantaina Jyske matkaa Raisioon. Paikallinen ylpeys RNK Hoci taistelee tosissaan kakkospaikasta runkosarjassa ja on varmasti kova testi laitilalaisille.