Kiitos palautteista

0

Laitilan Sanomat osallistuu vuosittain Kansalliseen Mediatutkimukseen (KMT). KMT-tulokset kertovat, kuinka paljon lehdellä on lukijoita ja minkälaisiin kotitalouksiin paperilehteä tai diginäköislehteä tilataan.

Peittoprosenttimme on ollut jo vuosia sadan pinnassa. Se tarkoittaa, että kaikki aikuisikäiset laitilalaiset lukevat lehteä jossain, valtaosa kotona, loput töissä tai vaikka kahvilassa. Näin hyvää peittoprosenttia ei ole yhdellään maakuntalehdellä. Vain paikallislehdet tavoittavat näin hyvin alueensa asukkaat, koska ihmiset kaipaavat tietoa lähiympäristöstään. Paikalliset uutiset ja ihmiset kiinnostavat.

Näin hyvä tilanne on toimitukselle iso haaste. Miten me pystymme muuttuvassa maailmassa tekemään niin hyvää lehteä, että se jatkossakin säilyttää asemansa? KMT-tutkimus ei kerro, minkälaista sisältöä lukijat toivoisivat Laitilan Sanomilta. Tästä syystä teimme helmikuun alussa oman lukijakyselymme. Vastaajia kertyi 122, mikä on ihan kelpo otos. Se kertoo, että lehti on tärkeä lehti, kun lukijat haluavat vaikuttaa sen sisältöön.

Laitilan Sanomat sai niin paljon kiitosta, että se suorastaan häkellytti. Lukijat kiittelivät paikallisesta uutisoinnista, henkilötarinoista ja hieman yllättäenkin, myös toimituksen testijutuista tykättiin. Sapiskaa tuli siitä, että lehti on välillä liian ohut ja tilaushinta voisi olla halvempi. Valitettavasti lehden kustannusrakenne on tänä päivänä vaativa, paperi-, paino- ja jakelukulut ovat moninkertaistuneet. Verkko ja some syövät mainoseuroja. Median kultakausi on takana.

Lukijakyselystä saamamme palaute on meille arvokasta. Saimme vihjeitä, miten kehittää lehteä, ja ennen kaikkea tuli tunne, että teemme arvokasta työtä. Lämmin kiitos vastaajille kannustuksesta!