Kokoomus vaatii selvityshenkilöä Pyhärantaan

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kokoomuksen valtuustoryhmän mielestä Pyhärannan kunnan taloudellinen tilanne on niin hälyttävä, että valtuustoryhmä esittää yhteydenottoa valtiovarainministeriöön.

Valtuustoryhmän mielestä kuntaan pitäisi saada selvityshenkilö. Tätä kokoomus perustelee kuntalain pykälällä, jossa todetaan, että jos kunnan hallinto ja toiminta ovat poikkeuksellisen suurissa vaikeuksissa, joista kunta ei omin toimenpitein kykene selviytymään, valtiovarainministeriö voi asettaa selvityshenkilön tai selvitysryhmän selvittämään kunnan hallintoa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä toteaa, että Pyhärannassa on suuria hallinnollisia ongelmia ja tilanne on haavoittuvainen toistuvien viranhaltijavaihdosten takia. Lisäksi valtuustoryhmän mukaan taloudellista kantokykyä ei ole arvioitu ja päätöksenteossakin on ollut virheitä.

Yleensä valtiovarainministeriö päättää kunnan kriisikuntamenettelystä ja asettaa selvitysmiehen. Varsinais-Suomessa näin kävi Vehmaalle keväällä 2019, kun valtiovarainministeriö asetti Vehmaan arviointimenettelyyn. Valtiovarainministeriö ei ole esittänyt Pyhärantaa arviointiin.