Kolmoset pääsivät Harry Potter -taikakouluun

0
Jade Lohisto ja Kirstyn Filin pukeutuivat kouluun Harry Potter -teeman mukaisesti.

Aulasta kuuluu taianomaista musiikkia. Ovessa on Tylypahkan pikajunaan viittaava lappu, Hogwarts Express 9 ¾. Seinää koristaa jono hämähäkkejä ja lasten piirtämiä pöllöjä. Kun oven avaa, huomaa koko aulan olevan kuin Harry Potter -näyttely.

Kappelimäen koulun 3. luokat opiskelivat edellisviikolla monialaisten oppimiskokonaisuutta Harry Potterin taikamaailmassa. Koko koulussa viikon teemana oli Lukemattomat aarteet.

Harry Potter -viikolla oppilaat saivat professori Dumbledorelta englanninkielisen kirjeen. Heidän piti kääntää teksti ymmärtääkseen, että heidät oli valittu taikakouluun. Tunneilla oppilaat tutustuivat värioppiin taikajuomia valmistamalla. He kirjoittivat kirjeitä, valmistivat taikasauvan ja kullanhohtavan siepin, jota huispauksessa käytetään. Yrttitiedon tunnilla oppilaat tutustuivat suomalaisiin kasveihin. Lisäksi ohjelmassa on ollut Harry Potter -joogaa ja Hagridin murtolaskuja. Tietysti viikolla on myös luettu ja kuunneltu Harry Potter -kirjoja.

Mikäli Harry Potter kirjasarja ei ole tuttu, saattavat osat edellä mainituista termeistä olla vieraita. Ne ovat kuitenkin kaikki reilut 20 vuotta sitten kansainväliseen suosioon räjähtäneestä, J.K. Rowlingin luomasta Harry Potter –kirjasarjasta tuttuja.

– Tämä teema on hyvä. Siinä tulee käsiteltyä myös teemoja kuten erilaisuus, toisen hyväksyminen ja yksinäisyys, kertoo luokanopettaja, tai siis Potter-teeman mukaisesti professori Kaisa Takala.

Haastattelupäivänä oppilaat kisasivat yhdessä Kahoot-tietovisassa, jossa parhaiksi tietäjiksi selviytyivät Kirstyn Filin ja Jade Lohisto. Tytöt ovat pukeutuneet viikon kunnaksi teeman mukaisesti.

– Minä olen katsonut kaikki Harry Potter -elokuvat. Minulla on ne kaikki, Lohisto kertoo.

Filin ja Lohisto kertovat pitävänsä enemmän Harry Potter -elokuvista kuin kirjoista.

– Ne on paljon jännittävämpiä, Lohisto sanoo.

Loitsuja tytöt kyllä tietävät. Expelliarmus riisuu vastustajan aseista. Puolustautua voi lausumalla suojeliusloitsun expecto patronum.

Opettajat ovat huomanneet, että Harry Potter -teema on saanut lapset kiinnostumaan kirjoistakin.

– Se lähtee lumipallon tavoin leviämään, he sanovat.

Viljami Helistölä ja Valto Aaltonen kertovat tykänneensä Harry Potter -viikosta. Poikien lempihahmot Harry Potterissa ovat Ron ja tietysti Harry.

 

Yhteisopettajuuden etulinjassa

Kappelimäen kolmannen luokan opettajat ovat Suomessa vieneet yhteisopettajuutta pitkälle. He suunnittelevat kaikki tunnit yhdessä.

– Teemme päivittäin yhteistyötä, tämä on meidän lempilapsi, sanovat Kaisa Takala ja Kirsi Fredling.

– Intohimo, lisää Annika Siivonen.

Kappelimäessä on yhteensä neljä kolmosluokkaa. Lapsia on yli 70.