Kumotaan nämä olettamukset hamstereista!

0

Hamsterit ovat monien lapsien lempijyrsijöitä. Kuka lapsi nyt ei haluaisi suloista pientä lemmikkiä huoneeseensa? Usein kuitenkin olettamus hamstereista on se, että ne ovat helppohoitoisia, vähän tilaa vieviä elukoita, jotka ovat lapsille hyviä hoidokkeja.

Monen lapsen vanhemmat suostuvat hamsterin ostamiseen, koska se on pieni, helppohoitoinen, lyhytikäinen ja vähän tilaa vievä.

Monet kuitenkaan eivät jaksa perehtyä hamsterin oikeaoppiseen hoitoon. Häkiksi valitaan mahdollisimman pieni, halpa ja hamsterille epäsopiva kalterihäkki. Hamsteria suorastaan pidetään leluna!

Hamstereita kylvetetään, ruokitaan pelkällä markettiruualla eikä tietoakaan moniravintoisesta ruuasta. Hamsteri tarvitsee moniravintoisen ruuan, eivätkä kaikki omistajat tiedä, että marketin ruuat sisältävät väriaineita, jotka eivät sovi hamstereille.

Monet omistajat eivät tiedä, että hamsteri tarvitsee sopivan syvän asumuksen, mihin saa runsaasti purua, jotta hamsteri voi kaivaa tunneleita ja tehdä pesiä purun sisälle.

Monet myöskään eivät ole kuulleetkaan, että hamsteri tarvitsee pesätarvikkeita, esimerkiksi vanulappuja tai vessapaperia. Asumukseen eivät kuulu myöskään muoviset virikkeet tai mökit.

Joten aikuiset älkää hankkiko hamsteria ilman, että tiedät, että tuleva omistaja on perehtynyt tarpeeksi hamsterin hoitoon. Myös aikuisen pitäisi itsekin olla perehtynyt hamsterin hoitoon, ennen kun sen lapselleen ostaa.

Elena Järvinen

Mielipidekirjoitus on kirjoitettu äidinkielen tunnilla Varppeen koulussa.