Lähes miljoona suomalaista saa ilmoituksen äänioikeudestaan eduskuntavaaleissa sähköisesti

0
Vaalien lähestyminen alkaa näkyä. Laitilassakin on lähipäivinä vierailemassa kansanedustajia jopa ruuhkaksi asti. Kuvituskuva: Anni Himberg

Jo lähes miljoona äänioikeutettua saa tänä vuonna ilmoituksen äänioikeudestaan eduskuntavaaleissa sähköisessä muodossa. Ilmoitus tulee sähköisenä kaikille niille äänioikeutetuille, joilla on käytössä Suomi.fi-viestit. Kaikki sähköisen ilmoituksen vastaanottajat eivät kuitenkaan muista tai huomaa, että he saavat ilmoituksen sähköisenä.

– Kaikki Suomi.fi-viestejä käyttävät äänioikeutetut saavat paperipostin sijaan ilmoituksen äänioikeudestaan eduskuntavaaleissa sähköisessä muodossa. Jos siis et saa helmi-maaliskuun vaihteessa ilmoitusta äänioikeudesta postitse, kannattaa kurkata Suomi.fi-viestit ja tarkistaa samalla, että oma sähköpostiosoite on siellä oikein. Ilmoitukset uusista saapuneista viesteistä tulevat sähköpostiosoitteeseen, jonka käyttäjä on ilmoittanut palveluun, muistuttaa Suomi.fi-viestien palveluomistaja Maria Juka-Lahdenperä Digi- ja väestötietovirastosta.