Laitilaan uusi motocross-rata

0

Laitilaan tarvitaan uusi motocross-rata, koska nykyinen Krouvinummen rata on liian vaikea minun kaltaiselleni aloittelijalle enkä saa opeteltua kunnolla. Ymmärrän kyllä, että motocross ei ole Laitilan suosituin laji, mutta olisi kiva saada joku ilmainen pieni rata Laitilaan. Ihan keskustaan ei kannattaisi mutta tuonne metsiin esimerkiksi Krouvin radan vieressä on tilaa ihan tarpeeksi pienille hyppyreille ja töyssyille.

Tiedätkö yhtään, kuinka hauskaa motocross on? Jos et ole koskaan kokeillut, et voi tietää, kuinka mahtavaa se on.

Tottakai se maksaa, mutta on se sen arvoista. Motocross on todella hauskaa, koska se kehittää reaktiokykyä, kuntoa ja kehon motoriikkaa.

Laitila mielestäni ansaitsee pienemmän motocross-radan, jossa on helpompi ajaa, koska ei ole hauskaa ajaa Sipooseen asti vain, että voit ajaa kolme tuntia ja ajaa pois sieltä takaisin Laitilaan.

Korostan vielä, että sinne pitäisi olla ilmainen pääsy. Rata ei tulisi korvaamaan mitään henkilöön tai mopoon kohdistuvia vahinkoja.

Minun mielestäni rata olisi täydellinen, jos se olisi pitkä mutta siinä olisi hieman keskikokoisia kumpuja ja muutama hyppy.

Olen aivan varma, että Laitilassa on monia, ketkä haluaisivat kokeilla motocrossia, mutta eivät voi, koska nykyinen Krouvinummen rata on aivan liian iso. Itse olen omistanut crossipyörän jo yli kaksi vuotta. Omasta kokemuksesta tiedän, että olisi ihan tosi mahtavaa saada uusi helpompi rata.

Olisi kiva, jos motocross-harrastusta tuettaisiin enemmän, koska se on ihan oikeaa urheilua.

Leevi Jalonen

Mielipidekirjoitus on kirjoitettu äidinkielen tunnilla Varppeen koulussa.