Laitilan uudet jaostot kokoontuivat ensimmäistä kertaa

0
Uusien jaostojen perustaminen on osa Laitilan kaupungin organisaatiouudistusta.

Laitilan kaupunginhallituksen alaiset jaostot kokoontuivat ensimmäistä kertaa maanantaina. Elinvoimajaostossa sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen -jaostossa käytiin läpi toimielimen kokoontumisaikataulua, tehtäviä, käyttösuunnitelmia sekä kuultiin viranhaltijoiden esittelyjä kunkin vastuualueen näkökulmasta.

Elinvoimajaosto kävi läpi hankekatsauksen kaupungin osaltaan omistaman kehittämisorganisaatio Ukipoliksen hankkeista.

Laitila on mukana kahdessa maakunnallisessa hankkeessa. Toinen on Next Level -hanke, jonka pääkohteena ovat teollisuuden ja teollisuuteen palveluja tuottavat yritykset. Toinen on ruokasektorin koordinaatiohanke, jonka päätavoitteena on lisätä kestävästi ruokasektorin yritysten kasvupotentiaalia ja kehitysmahdollisuuksia.

Laitila on mukana myös matkailu- ja palvelualojen yritysten ja verkostojen kehittämishankkeessa sekä Kyky-hankkeessa, joka lisää kontakteja kansainväliseen yritysneuvontaan.

Lisäksi jaosto päätti, että kaupunki osallistuu Mobiililuotsi-palvelun ylläpitokustannuksiin vuosina 2023 ja 2024. Vakka-Suomen yhteisen hankekoordinaattorin toimen kustannuksiin osallistumisesta jaosto päätti vielä jatkaa neuvotteluja.

Uudet jaostot

  • Laitilan uudet luottamuselimet, elinvoimajaosto sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto perustettiin sote-sektorin siirryttyä hyvinvointialueiden vastuulle.
  • Uudistuksessa Laitilasta katosi muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokunta.