Laitilan uusi nuorisopäällikkö Tero Vinterbäck kuvaa itseään rennoksi ja sallivaksi

0
Uusi nuorisopäällikkö Tero Vinterbäck pyrkii tuomaan nuorisotyöhön lisää kokonaisvaltaisuutta sekä spontaanisuutta.

Tinja Jalonen

Maanantaina 13. helmikuuta Laitilassa aloitti uusi nuorisopäällikkö Tero Vinterbäck. Auralaisella Vinterbäckillä on monen vuoden kokemus nuorisotyöstä.

Omien sanojensa mukaan Vinterbäck on salliva ja rento ihminen. Hän on työskennellyt koulunkäynninohjaajana, koulukuraattorina sekä nuorisotyöntekijänä.

Koulutukseltaan Vinterbäck on yhteisöpedagogi. Vaikka hän on toiminut paljon kouluympäristössä, se ei tunnu niin omalta jutulta. Vinterbäck kertoo vapaa-ajalla tehtävän nuorisotyön olevan kokonaisvaltaisempaa, ja samalla itselle mielekkäämpää.

Vapaa-ajalla nuorista näkee uusia puolia, jotka eivät välttämättä kouluympäristössä tule esille, Vinterbäck kertoo.

Vinterbäck kertoo selailleensa aina välillä työpaikkailmoituksia, etsien tilaisuutta päästä takaisin nuorisotyön pariin. Nuorisopäällikön paikka Laitilassa kiinnitti heti hänen huomionsa, ja pian hän otti yhteyttä Laitilan sivistysjohtajaan kyselläkseen lisätietoja paikasta.

Puhelu vahvisti hänen päätöstään hakea, ja haastattelun jälkeen Vinterbäck valittiin paikkaan. Vaikka Laitila oli hänelle ennestään täysin vieras kaupunki, työpaikka ympäristöineen on vaikuttanut alusta asti hyvin lupaavalta.

– Minut on otettu oikein lämpimästi vastaan niin kaupungin, kuin nuorisotoimenkin henkilökunnan puolesta, hän toteaa.

Vinterbäckille tärkeintä nuorisotyössä on säilyttää sen kasvatuksellisuus, ja antaa nuorille eväitä omassa elämässä pärjäämiseen. Sosiaalisia tilanteita ja kohtaamisia on tärkeä järjestää toisten nuorten lisäksi myös aikuisten kanssa.

Laitilassa tehtävästä nuorisotyöstä on jo ehtinyt välittyä oikein hyvä kuva, ja Vinterbäck toivoo onnistuvansa yhdessä muiden nuorten parissa toimivien kanssa tekemään siitä entistä kokonaisvaltaisempaa.

– Nuorisotyön suolana on kiireettömyys ja avoimet kohtaamiset nuorten kanssa, Vinterbäck kertoo.

Hänestä on tärkeää, että suunnitellun ohjelman lisäksi voidaan toteuttaa asioita spontaanisti. Nuorten kanssa täytyy välillä keskittyä siihen, mitä juuri tänään tehdään.

Uusi työ on luonteeltaan hallinnollisempaa kuin Vinterbäckin aiemmat tehtävät, mutta hän kertoo ottavansa asian vastaan positiivisena haasteena. Uusi nuorisopäällikkö toivoo toimivansa tehtävässä pitkään, ja yrittää onnistua siinä mahdollisimman hyvin.

Vinterbäck pyrkii toimimaan aktiivisesti esimerkiksi skeittipuisto-hankkeen puolesta. Hän oli Aurassa mukana samanlaisessa projektissa, ja sen onnistuminen motivoi häntä nyt Laitilassa.