Luontoäiti tarjoili parastaan talvilomalla – pulkkamäki ja hiihtoladut laitilalaisten suosiossa

0
Jade ja Veeti Lohisto kävivät ensin hiihtämässä, minkä jälkeen oli aika suunnata pulkkamäkeen. Perhe liikkuu paljon yhdessä eri aktiviteetteja kokeillen.

Talvilomaviikko tarjosi lomailijoille niin lumisadetta, lämpöasteita kuin auringonpaistettakin. Olosuhteet mahdollistivat perinteisten talviaktiviteettien harrastamisen myös Laitilassa, vaikka moni oli suunnannut katseensa kohti Pohjois-Suomen hiihtokeskuksia.

Pulkkamäkeen suuntasivat Jade ja Veeti Lohisto yhdessä äitinsä Rebekka Lohiston kanssa. Perheellä oli takana todellinen talviurheilupäivä, sillä ennen pulkkamäkeä takana oli useampi hiihdetty kierros pesäpallokentällä.

– Lomalla olemme hiihtäneet paljon ja käyneet myös pulkkamäessä aika monessa eri paikassa, Jade kertoi.

Jaden suosikkiaktiviteetti talvella on hiihtäminen ja Veetin pulkalla laskeminen. Kaksikko on kokeillut jo “vähän kaikkea”, mutta yksi aktiviteetti odottaa vielä vuoroaan.

– Haluaisin käydä avannossa, Veeti naurahti.

Vesitorninmäessä hyppyreistä nauttivat kaverukset Bogdan ja Maksym. He pitävät kaikista vuodenajoista, mutta juuri sillä hetkellä parasta oli lumisodan pelaaminen.

– Pulkkamäkeen on kiva mennä kaverin kanssa, mutta hiihtoa haluaisin kokeilla uudelleen. Olen hiihtänyt vain kerran. Se oli haastavaa, mutta hauskaa, Bogdal selitti.

– Minä en ole hiihtänyt koskaan, Maksym lisäsi.

Laitilan kaupunki on panostanut liikuntapaikkoihin ja yksi satsauksista on Sirpunpuiston alue, jonne on ajettu perinteisen hiihtotavan latu. Alueella voi hiihtää lyhyemmän 850 metrin kierroksen tai pidemmän reitin, jolla on mittaa 1,6 kilometriä.

– Kaupungille suuri kiitos latujen kunnossapidosta. Vaikka edellisinä päivinä on ollut pieniä myrskyjä, ovat ladut olleet aina hyvässä kunnossa seuraavana päivänä, Helena Kinnunen kertasi.

Kinnunen oli hiihtämässä yhdessä vanhojen työkavereidensa Mari Kiilusen ja Anitta Kylämäen kanssa. Heitä yhdistää rakkaus luontoa ja murtomaahiihtoa kohtaan.

– Täällä ollaan kunnolla suomalaisuuden ytimessä, kun ollaan lumisen luonnon keskellä. Hiihto on tuttua jo sieltä 60- ja 70-luvuilta lähtien, joten sitä mielellään tekee vieläkin, Anitta Kylämäki kertoi.

Sirpunpuiston ladut ovat tasaisia, joten hiihtoladut sopivat erityisen hyvin lapsille ja vanhemmille ihmisille, joille esimerkiksi Matikan kuntoradan suuret mäet ovat liikaa. Hiihto- tai kävelylenkin jälkeen voi Valkojärven parkkialueen vieressä olevalla kotalaavulla paistaa makkaraa tai syödä muuten omia eväitä.

Laitilassa on kaikkien hiihtäjien mielestä paljon liikuntamahdollisuuksia, eikä juurikaan mitään puutu. Kun mielikuvitus päästettiin valloilleen, alkoi kuitenkin ideoita sinkoilla sinne tänne.

– Itse monen muun ohella hyötyisin siitä, jos vaikka kerran viikossa olisi Sirpunpuistossa tekniikkaopetusta. Jos oikein villeiksi ryhdytään, voisi täällä järjestää myös erilaisia tempauksia, kun talvisin ei sellaisia juuri ole. Otetaan vaikka Turusta mallia ja järjestetään K60-disco, Mari Kiilunen vinkkasi.