Maria Antola neljäs SM-halleissa ennätysajalla

0
Maria Antola pääsee puolustamaan N22-sarjan mestaruuttaan kotiareenalle Ouluhalliin. Kuva viime vuoden nuorten hallikisoista Helsingistä. Kuva: Heidi Antola

Ilkka Simola

Jyskeen Maria Antola oli ennätysvauhdissa viikonvaihteessa Helsingin Liikuntamyllyssä käydyissä yleisurheilun hallimestaruuskisoissa. 11 sekunnin parannus naisten 3000 metrin kävelyssä aikaan 14.27,78 toi neljännen sijan.

Kisan voittaja Espoon Tapioiden Enni Nurmi lähti omia menojaan jo startista ja päätyi maaliin Suomen kaikkien aikojen toiseksi parhaalla ajalla 12.56,28. Edelle tilastoon jäi vain Sari Essayah.

Hopeaa vei Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen ajalla 13.30,62. Pronssille kävellyt Karhulan Katajaisten Aliisa Kiiski kellotti ajan 14.07,17. Koko kärkinelikko teki ennätyksensä.

Marian edellä maalilinjan ylitti myös hänen harjoituskaverinsa ja ohjelmien tekijä Oulun Pyrinnön Elina Heikkinen, jonka kohtaloksi tuli kuitenkin hylkäys varoitustilin täytyttyä viime hetkillä.

Aivan kaikki maan kärkinaiset eivät olleet kisassa mukana. Radalla ei nähty vuoden takaista mestaria Lapuan Virkiän vammoistaan toipuvaa Anniina Kivimäkeä sen paremmin kuin viime vuonna Kuopiossa neljänneksi sijoittunutta, hallikauden väliin jättävää Jyskeen Venla Laihoakaan.

– Hyvältä tuntuu oman ennätyksen kohentuminen, mutta nyt on ajatus jo ensi perjantaissa nuorten SM-halleissa, kertoi toista vuotta lääketiedettä Oulussa opiskeleva Maria.

Sopivasti kisapaikkana on tuttu Ouluhalli, jonne Marian asunnolta on puolentoista kilometrin matka. Puolustettavana on 22-sarjan mestaruus ja päävastustaja lienee viime talvena tiukassa kiritaistossa kakkoseksi jäänyt Turun Weikkojen Venla-Nora Nirkkonen.

Huomattavasti pitempi kisamatka tulee kävelylajeihin osallistuville Kalannin Vankan Linnea, Linda ja Emilia Ellälle sekä Aino ja Anni Saariselle. Jyskeestä nuorten kisoihin osallistuu Marian lisäksi Lotta Metsärinta ja Hyytiän veljekset Akseli ja Elias.