Maria Antolalle Suomen mestaruus

0
Palkintokorokkeelle nousivat Venla-Nora Nirkkonen, Maria Antola ja Linnea Ellä. Arkistokuva: Susanna Metsärinta

Ilkka Simola

Jyskeen Maria Antola uudisti N22-sarjan 3000 metrin kävelyn mestaruutensa viikonvaihteessa Oulussa pidetyissä nuorten SM-halleissa. Vauhti kohentui reilulla 30 sekunnilla aikaan 14.06,98. Ero kakkoseen Turun Weikkojen Venla-Nora Nirkkoseen kasvoi puolestatoista sekunnista 11 sekuntiin.

Maria sai ihanteellista vetoapua N19 mestarilta Aliisa Kiiskiltä . Vielä viikko sitten aikuisten SM-halleissa Helsingissä Marian edeltä pronssin ottanut Karhulan Katajaisten edustaja jäi kuitenkin lopussa taakse Marian kiitäessä ennätykseensä.

Pronssille kisassa käveli Kalannin Vankan Linnea Ellä ajalla 19.59,35. Kalantilaiset nappasivat kaksi lisämitalia nuoremmista sarjoista Aino Saarisen kävellessä pronssille N19-sarjassa ajalla 16.11,17 ja Emilia Ellän 17-ikäisissä samoin pronssille ajalla 16.54,67. Vankan vahvaa kävelypanosta täydensi vielä Linda Ellän viides sija 19-sarjassa ajalla 19.20,57 ja Anni Saarisen sama sija 17-vuotiaissa ajalla 18.25,63.

Marian seuraava kisa on parin kuukauden päästä Lappeenrannassa pidettävät SM-maantiekävelyt. Viime vuonna nämä kisat järjestettiin Laitilassa Kaaritiellä ja Marian kohtalona oli jättää kisat väliin sairastumisen vuoksi.

Onnistuneen kisareissun teki myös Jyskeen Elias Hyytiä parantaen seipään kesäistä ennätystään kymmenen senttiä väljällä 390 ylityksellä. Sijoitus M17-sarjassa oli kymmenes. Kesän SM-kisoissa 16-vuotiailla on oma sarjansa. Nyt Eliaksen edelle ylti kolme 2007 vuosiluokasta.

Isoveli Akseli Hyytiällä puolestaan oli epäonnea. M19-sarjan pituuskisassa takareisi ärsyyntyi sen verran, että ensimmäisen 613 kantaneen hypyn jälkeen mies katsoi parhaaksi varmuussyistä jättää kisan kesken.

Lotta Metsärinta teki paluun SM-kisoihin reilun vuoden tauon jälkeen. Viime kaudella hallikauden avauksessa Turussa pituushypyssä loukkaantunut polvi leikattiin kevättalvella. Syyskaudella Lotta pääsi jo harjoittelun makuun.

Tähän nähden 200 ja 400 metrillä kirjatut omat ennätykset 27,20 ja 61,84 ovat mukavia tuomisia sijoitusten ollessa 17 ja kahdeksas. Nyt vaan treeniä terveenä kohti kesää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän