”Me tehtiin se”– Kappelimäen koulun joukkue juhlii Rauman Lukon järjestämän koulujenvälisen luistelukisan voittoa

0
Jee, me voitettiin! Kappelimäen koulun luistelujoukkue oli riemuissaan voitokkaan finaalin jälkeen.

Kappelimäen koulun luistelujoukkue kiri Rauman Lukon järjestämän koulujenvälisen luistelukilpailun voittoon viime viikolla päihittämällä raumalaisen

Kourujärven koulun joukkueen. Kilpailun finaali järjestettiin Lukko–HIFK -pelin erätauoilla.

12-henkinen luistelujoukkue oli koottu 1–4-luokkalaisista tytöistä ja pojista. Kisa on suunnattu 2–4-luokkalaisille, mutta koska Laitilassa ei saatu kakkosluokkalaisia tyttöjä mukaan, voitokkaaseen joukkueeseen kuului kaksi ekaluokan vahvistusta eli Justiina Lukkala ja Kerttu Koski . Heidän lisäkseen joukkueeseen kuuluivat tokaluokkalaiset Vilho Varjonen ja Aatu Raitio, kolmasluokkalaiset Valto Aaltonen, Essi Saarela, Albert Julkunen ja Vanessa Salonen sekä nelosluokkalaiset Juuso Vainio, Eetu Uusitalo, Iina Uusitalo ja Olivia Viherjälaakso .

Kappelimäen koulussa liikuntaa opettava Jaakko Aalto on toiminut joukkueen vastuuopettajana, ja hän kiittää joukkueessa olleiden lasten perheiden sitoutumista kilpailuun. Perheiden ansiosta oppilailla on ollut mahdollista osallistua kisaan, vaikka se on käyty Raumalla.

– Perheiden kanssa yhteistyö on ollut saumatonta, Aalto kertoo.

Kisaan valmistautuminen aloitettiin jo syyskuussa, jolloin Kappelimäen koulussa järjestettiin karsintaluistelut. Joukkueeseen pyrki parikymmentä oppilasta, joista kaksitoista valittiin. Ajatus on, että jokaiselta luokka-asteelta on kaksi tyttöä ja kaksi poikaa.

Joukkue treenasi yhdessä yhden kerran, jotta päästiin kokeilemaan miten kisa käytännössä sujuu.

– Kilpailu on sukkulaviesti, jossa on yksinkertainen pujottelurata, Aalto kertoo.

Laitilalaisten joukkue voitti koululleen 600 euron palkinnon, jolla on ostetaan liikuntavälineitä kaikkien oppilaiden käyttöön. Koko kilpailuun osallistui noin parikymmentä koulua Rauman seudulta. Jokainen osallistuva koulu sai vähintään 300 euron palkinnon, mutta voittajat saivat 600, hopealle yltäneet 500 ja pronssikisan voittaneet 400 euron palkinnon.

– Tämä on Lukolta iso tuki alueen kouluille, Aalto sanoo.

Valtaosa Kappelimäen koulun joukkueen jäsenistä kannattaa Lukkoa. Ainoastaan Vanessa pitää kätensä alhaalla. Hänen suosikkijoukkueensa on nimittäin Tappara.

– Olen joskus käynyt katsomassa Tapparan kotipelejä, mutta sinne on aika pitkä matka, Vanessa kertoo.

Suurin osa joukkueesta viittaa, kun kysytään jännittikö ennen kisaa. Aalto arvelee kuitenkin, että kaikkia jännitti. Sen verran hiljaista oli kuulemma ollut pukuhuoneessa ennen kisan alkua.

Koska kisa järjestettiin erätauolla, ihan koko 3 000-päinen yleisö ei jäänyt sitä seuraamaan. Silti katsomossa riitti katsojia, ja erityisesti luistelijoiden perheet jännittivät heidän puolestaan. Oppilaiden suorituksia on tiettävästi voinut seurata myös makkarakioskin jonosta käsin.

– Mielestäni kisa näkyi myös niistä telkkareista kioskien vieressä, Juuso kertoo.

Kaikki joukkueen jäsenet harrastavat joko ringetteä tai jääkiekkoa, mikä selittää laitilalaisten menestystä. Juuso Vainiota ja Eetu Uusitaloa lukuun ottamatta kaikki pelaavat Laitilan Jyskeessä. Juuso ja Eetu edustavat Uudenkaupungin Jääkotkia.

Kaikilla on treenit vähintään kaksi kertaa viikossa ja osa tykkää käydä luistelemassa treenien ulkopuolellakin.

– Minulla on kaksi kertaa viikossa ringetteä ja lisäksi käyn vapaavuoroilla, Vanessa kertoo.

Aalto pitää isona panostuksena sitä, että Laitila tarjoaa iltapäivisin vapaavuoroja lapsille ja nuorille.

– On iso asia laitilalaisnuorille, että vuoroja on tarjolla.

Näillä vapaavuoroilla ovat treenanneet myös monet laitilalaislähtöiset huipulle nousseet jääurheilijat, joiden joukkoon kuuluvat muun muassa Antti ja Aleksi Saarela, Susanna Tapani ja Jasmin Kiiski.

Kappelimäen koulun voittojoukkuetta odottavat kultajuhlat, joiden tarkemmasta ohjelmasta ei ole vielä tietoa. Kuullessaan opettaja Aallon mainitsevan kultajuhlat luistelijat kohentavat ryhtiään ja silmät kirkastuvat yhdellä jos toisellakin. Pian Aalto saakin vastailla tarkentaviin kysymyksiin.