Naisille suunnattu myyntitapahtuma vanhassa pankkisalissa – Pop up -tapahtumassa oli toista kymmentä yritystä

0
Tiina Raulan mukana askartelupisteessä vierailivat tytär Kaisu Saarinen ja tyttärentyttäret Elli ja Helmi.

Jussi Vaajasaari

Vanhassa pankkisalissa Keskuskadun ja Vihtorinkadun kulmauksessa toteutettiin viime lauantaina myyntitapahtuma. Naistenpäivä Pop up -nimisessä tapahtumassa toista kymmentä yritystä toi esille tavaraa ennen muuta naisten ulottuville. Tapahtumaan osallistui lähinnä kotimyynti- ja verkkopalveluyrityksiä.

Pop up -toiminta on tilapäistä toimintaa, johon on helppo tulla ja osallistua. Naistenpäivä-tapahtuman olivat järjestäneet yrittäjät Jonna Elo ja Päivi Saari.

– Kutsuimme tapahtumaan nelisenkymmentä yrittäjää. Mukaan lähti ennen muuta yrittäjiä, joilla ei ole myymälää. Jossakin vaiheessa otamme uusinnan, lupaa Raikas Koti siivousyrityksen Päivi Saari.

– Tämä Nordean talo on todella hyvä paikka. Tähän on helppo tulla. Tässä tapahtumassa saavat näkyvyyttä kotona yksin yrittävät, sanoo Pintaremontointi Elo Oy:n Jonna Elo.

Nästistä oli saapunut Raija Silvola tutustumaan tapahtuman antiin. Kassiin oli kertynyt yhtä ja toista usealta tapahtuman myyjältä.

– Järjestäkää tällainen tapahtuma myös oikeana naistenpäivänä maaliskuun kahdeksantena, pyytää Raija Silvola.

Kalantilainen Sanna Iiskala on tuonut myyntiin sisustustavaroita, joita hän tavallisesti kauppaa kotikutsuilla.

– Minulla on täällä tarjolla lähinnä malliston poistotuotteita. Halusin tulla tänne, koska minulla on laitilalaisia asiakkaita ja toivon saavani täältä kotikutsuja, sanoo Perfect Home yrityksen Sanna Iiskala.

Tupperwaren kippoja ja ruuanvalmistuslaitteita 15-vuotiaasta alkaen edustanut Jaana Hindsberg on hiljattain muuttanut Porista Laitilaan. Hänellä on myös verkkokauppa.

– Laitila on ihana paikka asua. Sopivan matkan päässä Porista ja Turusta, sanoo Jaana Hindsberg, joka on asunut pitkään myös Turussa.

Villilän Mehiläistarhat oli tuonut paikalle sekä hunajaa että mehiläisvahaa. Asiakkaat saivat itse valmistaa Suvi Haijasen ohjauksessa kynttilöitä mehiläisvahalevyistä. Tiina Raulan mukana  askartelupisteessä vierailivat tytär Kaisu Saarinen ja tyttärentyttäret Elli ja Helmi.

– Punainen on hienompi väri. Sytytämme kynttilän heti tänään palamaan Ellin huoneeseen, sanoo mehiläisvahaa rullalle käärivä Helmi Saario.

Ruotsalaisia House of Lola asusteita esittelee ja myy Tanja Viinikkala. Hän kertoo vaatteiden materiaalien olevan ekologisia, koska ne on valmistettu puuvillasta ja puukuiduista.

– Olen menettänyt näille sydämeni, tunnustaa Tanja Viinikkala, joka kauppaa asusteita kotikutsuilla.

Tapahtumassa kävi kuuden tunnin aikana paljon naisia ja muutama mieskin. Edellä mainittujen toimijoiden lisäksi tapahtumassa esittäytyivät NeoLife, Perfect Home, Jokainen Hetki, Finnlite, Evelance, Ripaus Reinolaa ja Alegria.

Tapahtumassa piti kahvilaa Piia Heinonen. Kahvilla piipahti paljon väkeä, ja Runebergin tortut menivät hyvin kaupaksi.