Nella ja Noel viihtyvät toistensa seurassa – Kaksosuudesta on jopa hyötyä

0
Kännykän kasvojentunnistusohjelma ei erota kaksosia toisistaan, niinpä Noel saa avattua Nellan kännykän.

Tänään torstaina vietetään Kaksosten päivää. Sen kunniaksi Laitilan Sanomat haastatteli laitilalaisia kaksosia. Hanna Kailan ja Taina Vainio-Kaila ovat identtiset peilikuvakaksoset, joiden tarinan voit lukea täältä.

Nella ja Noel Raiskinmäki viettävät ensi lauantaina synttäreitään. Kaksossisarukset täyttävät 13 vuotta.

– Noel on tosin minuutin vanhempi, mikä hiukan harmittaa, Nella naurahtaa.

Syntymäpäiväjuhlille on tulossa sukulaisia, kaverijuhlia sisarukset eivät enää pidä. Nellaa ja Noelia ei harmita, että heidän syntymäpäivänsä on samana päivänä. He ovat aina saaneet erilaiset lahjat, eikä heitä muutenkaan ole kohdeltu kaksosina.

– Olemme enemmänkin sisaruksia, Noel sanoo.

Sisaruussuhteeseen kuuluu pieni molemmin puolinen kiusoittelu. Kun Nellan kavereita tulee kotiin, Nella määrää Noelin pysyttelemään heistä erossa.

– Mutta sitten se tulee kuitenkin siihen.

Niin käy myös, kun Noelin kaverit tulevat käymään.

Noelilla on sellainen etulyöntiasema, että hän saa Nellan kännykän auki. Kasvojentunnistusohjelma ei osaa erottaa kaksosia. Noelin kännykässä tämä ohjelma ei ole käytössä.

Yleensäkin sisaruksilla on pientä kisaa. Kun isä pyytää hakemaan autosta jonkin tavaran ja luvassa on palkkio, Nella ja Noel kisailevat, kumpi ehtii ja jälkikäteen hiukan kinataan, kummalle palkkio kuuluu.

Perheeseen kuuluu myös 3-vuotias pikkuveli, mutta hän on vielä niin pieni, ettei osallistu sisarusten kisailuun.

Nella ja Noel pitävät kaksosuuttaan luontevana. Nella miettii, että identtinen kaksosuus voisi olla ärsyttävää.

– Jos esimerkiksi ihmiset eivät erottaisi, kumpi on kumpi.

Nuorempina Nella ja Noel yrittivät juksata isän kaveria sanomalla nimensä väärin, mutta ei hän lankaan mennyt. He ovat aina olleet erinäköisiä. Nyt Noel on siskoaan kymmenkunta senttiä pidempikin.

Sisarukset viihtyvät hyvin toistensa seurassa.

– Jos koulussa pitää valita joku poika pariksi tehtävään, niin kyllä minä Noelin mieluiten valitsen, Nella sanoo.

Kun molemmat ovat Kappelimäen koulussa samalla luokalla, kaksosuudesta on hyötyäkin. Heillä on samat läksyt ja jos läksyissä tulee jokin tenkkapoo, toiselta voi kysyä neuvoa. Kokeisiinkin he usein harjoittelevat yhdessä.

Koulussa Nella pitää eniten liikunnasta ja kuvaamataidosta, Noelin lempiaineet ovat liikunta ja matematiikka. Harrastukset yhdistävät heitä. Molemmat harrastavat yleisurheilua ja musiikkia. Nellan lajit ovat pituushyppy ja kuulantyöntö, Noelin pituushyppy ja juoksu.

– Nella soittaa paremmin kitaraa, Noel kehuu siskoaan.

– Noel taas laulaa paremmin, Nella jatkaa.

Veli on lähdössä isänsä Rami Rafaelin kanssa keikalle Turkuun viikonloppuna. Hän on tehnyt jo muutamia keikkoja isänsä kanssa.

– Laulan pari kappaletta.

Nellaa keikkailu ei kiinnosta. Esiintyminen jännittäisi häntä liikaa.

Molemmat haaveilevat ammattiurheilijan urasta. Nella haluaa kehittyä yleisurheilijana, Noel haluaisi olla pikajuoksija. On heissä sittenkin aika paljon samaa.

– Kuten rillit, Nella naurahtaa.

Kaksosten päivää vietetään vuosittain 2.2. Päivän on ideoinut Suomen Monikkoperheet ry.