Oppaiden ruusu matkailijoita merelle vievälle Kari Laaksoselle

0
Opasruusun ja kunniakirjan jakoivat Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja sihteeri Annukka Markela-Välimäki. Ruusun vastaanotti eräopas ja yrittäjä Kari Laaksonen.

Uudenkaupungin matkailuoppaat palkitsi Sektoriloiston yrittäjä Kari Laaksosen ruusulla. Oppaat jakavat vuosittain opasruusun taholle, joka tekee Uuttakaupunkia myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Kari Laaksonen on kuljettanut vuodesta 2010 lähtien tuhansia matkailijoita merelle, erityisesti Isokarin majakkasaarelle. Aluksi kuljetukset hoidettiin pienemmillä veneillä, mutta jo kuuden vuoden ajan ovat matkailijat päässeet nauttimaan merimaisemista M/S Kertun kyydissä.

Ensi kesänä Kari Laaksonen ja kolme muuta Isokarin saariopasta tutustuttavat vierailijat saaren monipuoliseen luontoon, 190 vuotta täyttävään majakkaan ja kertovat Selkämeren kansallispuistosta. Kari Laaksosen yritys Sektoriloisto Oy on Metsähallituksen sopimusyrittäjä.

Isokarissa on mahdollisuus majoittua ja ruokailla, saaressa on myös vierasvenesatama. Yksi saaren erikoisuus on lammaspaimenviikot, jolloin satojen hakijoiden joukosta arvonnalla valitut paimenet huolehtivat kesäksi saarelle siirretyistä kalantilaisen Vapolan tilan lampaista.

M/S Kertulla järjestetään risteilyjä Kustavista ja Uudestakaupungista sekä Isokariin että Katanpäähän. Tulevan kesän tarjonnassa ovat myös lintu- ja hyljeristeilyt sekä perjantai-illan pari tuntia kestävät opastetut sightseeing risteilyt Uudenkaupungin lähisaaristoon. Heinäkuisena viikonloppuna M/S Kerttu kuljettaa Ruisrockin VIP-vieraita Turussa.

Reissurikas kesä edessä

Opasruusu jaettiin 25. kerran. Uudessakaupungissa on tällä hetkellä kahdeksan auktorisoitua matkailuopasta. Kansainvälistä matkailuoppaiden päivää vietetään 21. helmikuuta.

Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät Uudenkaupungin syntymäpäivänä 19. huhtikuuta opastetun kaupunginosakiertoajelun, jossa tutustutaan kaupungin eri asuntoalueisiin.

Tulevana kesänä on lukuisia erilaisia opastettuja kävelykierroksia. Teemakierroksina toteutetaan Tie Uudenkaupungin rauhaan, Tarinoiden Kaupunginlahti, Seitsemän suurta paloa sekä uutuutena Myllymäen kävelykierroksia. Rooliopastukselle voi lähteä Sanni Winterin johdolla.

Suositut opastetut kotiseuturetket toteutetaan Lokalahden suuntaan toukokuussa, Pyhämaahan kesäkuussa, Taivassaloon heinäkuussa ja Kalantiin elokuussa.

Helatorstaina 18.5. opastettu kierros tehdään Kustaviin ja Ahvenanmaan puolelle Brändöön. Oppaan voi tilata myös pyöräilyopastuksille.