Pakettiauto törmäsi suojatietä ylittäneeseen jalankulkijaan Laitilassa

0

Viittaan otsikon uutiseen lehdessänne (LS 21.2.). Muutin Laitilaan kesällä 2019. Pian huomasin erään epäkohdan Laitilan liikenteessä.

Kaukolantien liikenne linja-autoaseman ja Kasitien välillä on erittäin vilkas ja ja nopeudet ovat vaarallisen suuret. Juuri muutettuani kirjoitti Laitilan Sanomat kaaharista 83 km/h Kaukolantiellä. Olen kirjoittanut asiasta myös kaupungille ja Ely-keskukselle. Ehdotin tuolloin noteusrajoitukseksi 30 km/h sekä ”töyssyjä”.

Vuosien mittaan on mielestäni homma vain vaikeutunut ennestään. Tämä uusi törmäys voisi uusiutua koska vain. Kaukolantien tässä kohtaa on paljon nimenomaan vanhuksille tarkoitettuja taloja.

Nopeudet ovat, jos mahdollista, vain lisääntyneet. Nopeudet ovat kokemukseni mukaan 50–70 km/h ja harvat tutkapoliisin vierailut lähinnä vitsi (sana tutkasta leviää heti). Uusi asfalttikin suorastaan houkutteli laskettelemaan reippaasti.

Laitilassa on myös kokemani mukaan määrätty autoporukka, joka ajaa paukuttavilla, madalletuilla kovaäänisillä autoillaan tuhatta ja sataa aina silloin kun silmä välttää.

Töyssyt tyrmättiin siltä seisomalta kaupungin ja Ely-keskuksen tahoilta. Ihmettelen, että mielikuvitus tössää tähän.

Suomessa jopa pienillä kirkonkylillä on varaa laittaa esimerkiksi “peltipoliiseja” vaarallisiksi todetuille liikenteen osille. Jos vaikka sakkojen rahanmeno puhuisi?

Ei näköjään Laitilan kaupungilla ole kuitenkaan varaa tällaiseen. Töksähtävä excuse kaupungin taholta on ”että ei asia meille kuulu, valittakaa muualle”. Vaikka tieosuus kuuluu valtiolle niin katu mielletään nimenomaan Laitilan kaupunkikaduksi. Itse asun juuri tällä vaarallisella osuudella.

Koska tulee ensimmäinen vanhusvainaa tälle tieosuudelle?

Heikki Malkavaara