Ravit: Autolähtö sopi Power Catille

0
Jere Kiveinen ohjasti Power Catin Turussa perjantaina kolmanneksi.

Rauli Ala-Karvia

Laitilalaisen Erkka Junnilan omistama nelivuotias lämminverinen Power Cat starttasi joulukuussa Turussa ensimmäistä kertaa ryhmäajoon eli autolähtöön ja sijoittui silloin viidenneksi ajalla 21,0a.

Viime perjantaina samalla radalla autolähtöennätys parani selvästi, kun oriin laitilalainen valmentaja Jere Kiveinen ohjasti Power Catin kolmanneksi ajalla 19,8a. Kymmenyksen parempi ennätys varsalla toki on edelleen tasoitusajosta.

Power Cat on juossut nyt yhdeksän kilpailua ja saanut kaksi kolmostilaa.

Power Catin emä on Erkka Junnilan omistama amerikkalainen Sunworthy, jonka jälkeläisiä ovat myös Junnilan yksin tai Anne Tuunan kanssa kasvattamat Topcat, Classic Cat, Star Cat ja Merciless Cat sekä jo edesmennyt Worthy Lady. Sarjasta menestynein on Power Catin täysveli Star Cat 15 ykkössijallaan.

Jere Kiveinen ohjasti Turussa myös yhden voiton. Sen toi hevosen mitan erolla seuraavaan ruskolaisen Miia Laajalan Isosalon Isku (30,6). Alkuvuoden 29 kilpailustaan Kiveinen on ajanut yhden voiton ja kahdeksan muuta totosijaa. Huomenna keskiviikkona hänellä on Vermossa viisi ohjastettavaa.