Sähkönkulutus vähentynyt Vakka-Suomen Voiman verkkoalueella – Viime vuonna yli 350 uutta aurinkosähköjärjestelmää

0
Sähkönkulutusta on seurattu tiivisti, kun sähkön hinnat ovat olleet korkealla.

Vakka-Suomen Voiman sähköverkkoalueella tammikuun sähkönkulutus väheni 16 prosenttia vuoden 2022 tammikuuhun verrattuna. Lämmitystarve oli tammikuussa 2023 noin 7 prosenttia alhaisempi kuin vuosi sitten.

Energiansäästötoimet ja teollisuuden kulutuksen lasku ovat vähentäneet Vakka-Suomen Voiman alueen kulutusta lähes 10 prosenttia. Valtakunnallisesti suomalaiset ovat säästäneet sähköä tammikuussa noin viisi prosenttia.

Vakka-Suomen Voima huolehtii sähköverkosta ja Uudenkaupungin, Laitilan, Pyhärannan, Hinnerjoen, Lapin ja Rauman eteläosan sähkönjakelusta. Sähköä siirrettiin Vakka-Suomen Voiman alueella 400 gigawattituntia.

Vuosittaisessa vertailussa vuonna 2022 sähkönkulutus väheni vuoteen 2021 verrattuna. Vakka-Suomen Voiman taajamista Uudessakaupungissa sähkönkulutus väheni 2,5 prosenttia, Laitilassa 3,8 prosenttia, Pyhärannassa 2,8 prosenttia ja Raumalla 12 prosenttia. Loppuvuonna kulutus laski selkeästi enemmän, kun asiakkaat ottivat energiansäästötoimenpiteitä käyttöön.

Vuoden 2022 lopulla aurinkosähköjärjestelmiä Vakka-Suomen Voiman sähköverkossa oli liitettynä lähes 900 kappaletta.Viime vuoden aikana lisäystä tuli yli 350 järjestelmää. Aurinkosähköjärjestelmien yhteenlaskettu huipputeho aurinkoisena päivänä on yli 7 megawattituntia.

Vakka-Suomen Voiman Oma raportti -palvelun käyttäjämäärät ovat lisääntyneet reilusti viimeisen puolen vuoden aikana. Palvelun avulla voi seurata omia kulutustietoja.

Oma raportti -palvelussa on käyty noin 90 tuhatta kertaa. Oman kodin kulutuksen ymmärtäminen auttaa pohtimaan energiansäästökohteita. Sähkön kulutusta voi seurata lähes reaaliaikaisesti, eli muutokset kulutuksessa näkyvät palvelussa.