Sanomihi soitetti: Varha lopetti omatoimisen kuntosaliharjoittelun

0

Laitilan Sanomien toimitukseen soitti keskiviikkoaamuna tuohtunut kuntalainen.

– Menin tänään aamulla tavalliseen tapaani terveyskeskuksen fysioterapian kuntosalille, mutta ovet olivatkin lukossa. Kun selvittelin asiaa, kuulin, että Varha [Varsinais-Suomen hyvinvointialue] olisi kieltänyt tällaisen omatoimisen fysioterapian kuntosalin käytön.

Soittaja kertoi kuulleensa, että kuntosalilla voi tästä lähtien käydä vain silloin, kun paikalla on myös fysioterapeutti.

– Ilmeisesti missään muualla Varhan alueella ei tällaista omatoimista fysioterapian kuntosalin käyttöä ole. Niinpä se nyt siis lakkaa myös Laitilassa.

Kuntosalilla käy soittajan mukaan kuitenkin paljon hänen itsensä kaltaisia harrastajia, joille kuntosali on ainoa tai pääasiallinen liikuntaharrastus.

– Tämä on ainoa liikuntaharrastukseni ja nytkö sitten loppuu liikuntaharrastus kokonaan, hän suree ja jatkaa:

– Laitilan fysioterapian kuntosalilla on voinut yli 20 vuotta käydä omatoimisesti, kunhan on ensin saanut laitteisiin perehdytyksen fysioterapeuteilta. Siellä ei ole vapaita painoja ja laitteet ovat fysioterapiaan sopivia. Nyt tämä on iso ongelma, vaikka kaikki on toiminut tähän saakka ilman ongelmia, hän kummastelee.