Talviliikkuja-kampanja käynnissä maaliskuun loppuun – “Pyrkimyksenä on motivoida liikkumaan omien tavoitteiden mukaan”

0
- Liikkuen ympäri vuoden -kampanjan tavoitteena on haastaa ja motivoida liikkumaan omien tavoitteiden mukaan, kertoo vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson. Arkistokuva.

Laitilan kaupunki on mukana Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n Liikkuen läpi vuoden -kampanjassa. Liikun sekä haasteeseen osallistuvien kuntien tavoitteena on kannustaa kaikenikäisiä ja -tasoisia lounaissuomalaisia ympärivuotiseen liikkumiseen.

– Liikkuen läpi vuoden on uusi kolmen kampanjan kokonaisuus, jossa on Talviliikkuja-, Haastepyöräily- ja Syysliikkuja- kampanjat, kertoo Laitilan vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson.

Omat liikuntasuorituksensa voi kirjata ylös Liikkuen läpi vuoden -mobiilisovellukseen. Suorituksia voi kerryttää kaikkiaan 18 eri lajista.

– Kun suorituksensa kirjaa ylös, voi seurata omaa liikuntahistoriaansa ympäri vuoden ja samalla osallistua kampanjoiden kuntakisoihin. Tavoitteena on haastaa ja motivoida liikkumaan omien tavoitteiden mukaan.

PARHAILLAAN käynnissä on Talviliikkuja-kampanja, johon voi suorituksia kirjata maaliskuun loppuun saakka.

– Talviliikkujassa hyväksyttyjä liikuntamuotoja ovat hiihto, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu ja retkiluistelu. Mutta koska kelit ovat toisinaan vähemmän talvisia, niin lisäksi kilometrejä voi kerryttää kävellen, sauvakävellen, juosten ja pyöräillen, Andersson kertoo ja huomauttaa, että myös soveltava liikunta on huomioitu kampanjassa.

Soveltava liikunta tarkoittaa sitä, että kampanjan liikuntalajeja voi suorittaa apuvälineitä käyttäen eli esimerkiksi hiihto ja luistelu kelkan avulla.

“koska kelit ovat toisinaan vähemmän talvisia, niin lisäksi kilometrejä voi kerryttää kävellen, sauvakävellen, juosten ja pyöräillen.”

VAPPPUNA käynnistyy perinteinen Haastepyöräily-kampanja. Se kannustaa kaikenlaiseen pyöräilyyn, niin harrastefillarointiin kuin vaikkapa taittamaan polkien koulu- ja työmatkat.

– Pyöräillä voi kaikenlaisilla polkupyörillä, kuten sähköpyörällä, maastopyörällä, citypyörällä tai vaikkapa tandem-pyörällä. Laitilassa pyöräillään paljon, joten ei kun kaikki laitilalaiset vaan pyörät pyörimään, Andersson rohkaisee.

Liikun kampanjassa haastepyöräily-kampanja jatkuu juhannukseen, mutta Laitilan oma Haastepyöräily jatkuu perinteiseen tapaan tänäkin vuonna elokuun loppuun asti.

KESÄKAUDEN päätyttyä starttaa Syysliikkuja-kampanja 1.9.

– Syysliikkuja-suorituksia voi kerryttää marraskuun loppuun asti. Mukana ovat sekä perinteisemmät liikuntalajit, kuten kävely, sauvakävely, juoksu ja pyöräily, mutta lisäksi kilometrejä kerryttävät frisbeegolf, melonta, retkeily, suunnistus ja uinti, sekä rullahiihto ja rullaluistelu, vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson avaa ja muistuttaa soveltavan liikunnan olevan siinäkin mukana.

Kirjaa suoritukset ylös

  • Liikkuen läpi vuoden -kampanjassa käytetään netti- ja mobiilikirjausjärjestelmää, joka toimii tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.
  • Talviliikkuja- ja Syysliikkuja-kampanjoissa kerrytetyt suoritukset on mahdollisuus kirjata ainoastaan järjestelmään.
  • Haastepyöräilyssä kilometrejä kirjataan joko totuttuun tapaan eri puolilta kaupunkia löytyviin vihkoihin tai vaihtoehtoisesti omalla kirjanpidolla tai Liikkuen läpi vuoden -sovellukseen.
  • Sovelluksen voi ladata älypuhelimeen Android Google Play tai Apple App Store -kaupoista. Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon: http://www.liiku.fi/aikuisille/liikkuen-läpi-vuoden-kampanjakokonaisuus/talviliikkuja/mobiilikirjaus/
  • – Jos Haastepyöräilyyn osallistuvalla ei ole mahdollisuutta kirjata suorituksia sovelluksen kautta, niin tällöin voi merkitä suorituksen perinteiseen tyyliin pyöräilijöille tarkoitettuihin vihkoihin, tai vaikkapa ihan tavalliselle paperille ylös päivämäärän sekä kuljetut kilometrit ja tämän kirjanpidon voi palauttaa Laitilan liikuntatoimelle kampanjan päätyttyä, ohjeistaa vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson.