Uimahallin monitoimiallas joudutaan luultavasti sulkemaan remontin vuoksi

0
Uimahallissa selvitellään huomenna tiistaina, millaista remonttia allasosastolla tarvitaan. Tämänhetkisten tietojen perusteella monitoimiallas joudutaan sulkemaan remontin ajaksi yleisöltä, mutta halli muuten voisi olla käytössä. Arkistokuva.

Laitilan uimahallin laajennusosan katon vuoto on pahentunut ja näyttää vahvasti siltä, että osa uimahallia on otettava remontin ajaksi pois käytöstä. Ongelman laajuutta selvitellään tarkemmin huomenna tiistaina, jolloin esimerkiksi katon suunnittelija tulee paikalle uimahalliin.

Talonmies Jarkko Syysnummi kertoo, että vasta tarkemman selvittelyn jälkeen tiedetään tarvittavan remontin laajuus.

– Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että monitoimiallas on otettava pois käytöstä. Jos tällainen päätös tehdään, aletaan siihen väliin tehdä remontin ajaksi seinää, hän kertoo.

Uimahalli pyritään siis pitämään niiltä osin käytössä kuin se vain on mahdollista.

– Tavoite on, että uimahallissa olisivat normaalisti käytössä remontin ajan lasten allas, poreallas ja iso allas.

Tällä hetkellä uimahallissa on pois käytöstä lasten allas, poreallas sekä monitoimiallas.

“Uimahalli pyritään siis pitämään niiltä osin käytössä kuin se vain on mahdollista.”

UIMHALLIN laajennusosan katon huomattiin viime syksynä olleen myräkän aikana vuotavan. Ongelmaa korjattiin hallin ulkopuolisilla korjaustoimilla ja tammikuun alkupuolella tilannetta tutkittiin paremmin sisätiloista käsin.

Tammikuussa kaupunki kertoi, että kosteus on kastellutmonitoimialtaan läheisen kulmauksen.Syysnummi kertoo, että ongelma on nyt selvästi pahentunut.

– Oikeastaan kostumisen syynä ei ole se, että katto päästäisi vettä läpi, vaan ongelmana vaikuttaa olevan uimahallin kosteuden tiivistyminen.