Uusi liike liikekeskuksessa

0
Alice Reivo ja Pia Sulo kuivaavat Ia Silvastin hiuksia pesun jälkeen.

S-Marketin liikekeskus laajeni yhdellä liikkeellä, kun Nuokkarin vanhoihin tiloihin muutti parturi-kampaamo Romeo & Julia. Yrittäjä Pia Sulo on ehtinyt toimia uusissa tiloissa tammikuun puolesta välistä asti. Hänellä on seuranaan työssäoppija Alice Reivo.

Sulo perusti oman toiminimensä jo vuonna 2004 ja toimi neljä vuotta sopimusyrittäjänä ennen oman yrityksen perustamista. Hän on toiminut jo muutamassa eri liiketilassa.

S-Marketin liikekeskukseen hän muutti Poukanvillen alakerrasta. Parturi-kampaajan töiden lisäksi hän tekee myös hierontoja.

Sulo toivoi löytävänsä parturi-kampaamolleen paikan enemmän keskustasta, ja tämä liiketila tuli tarjolle juuri sopivasti. Uusi liiketila tarjoaa mahdollisuuksia laajentaa toimintaa ja ottaa enemmän asiakkaita.

Poukanvillessäkin kaikki sujui moitteettomasti ja tila oli mukava, mutta Sulo kaipasi pientä vaihtelua ja enemmän tilaa. Parturi-kampaamo on jo kokopäiväisesti auki, ja asiakkaitakin on käynyt hyvin.

– Kiva muuttaa pienemmästä tilasta isompaan, saa heti vähän uutta ilmettä, Sulo kertoo.

Hänen parturi-kampaamonsa on kerran joutunut murron kohteeksi, joten muiden ihmisten ja liikkeiden läheisyydessä työskentely tuntuu erityisen tärkeältä. Liikekeskuksessa saa olla rauhassa omassa tilassaan ja samalla mukavasti samassa rakennuksessa muidenkin kanssa. Uusi tila on esteetön, ja paikalle pääsee helposti vaikkapa pyörätuolilla.

Sulo kertoo iloisesti palvelevansa mielellään kaikenikäisiä ihmisiä pienistä lapsista ikäihmisiin. Lapsia varten hän on hankkinut auto-tuolin, johon pääsee istumaan hiustenleikkuun ajaksi.

Kaikkien tasapuolinen palvelu on Sulolle erityisen tärkeää, ja hän tekeekin myös vanhus- ja vammaispuolelle koti- sekä laitoskäyntejä. Hän haluaa tarjota vaihtoehdoksi turvallisen kotikäynnin heille, joille liiketilaan kulkeminen olisi hankalaa.

– On ihanaa, miten tänne tulee ikkunoista luonnonvaloa, Sulo toteaa.

Liiketilasta puuttuvat vielä teippaukset ikkunoista, mutta Sulo on muuten saanut paikan lähes valmiiseen kuntoon. Enää puuttuu pieniä asioita sieltä täältä.

Hän uskoo keskeisemmän paikan tuovan lisää näkyvyyttä sekä asiakkaita liikkeeseen. Liikekeskus on Sulon mukaan hyvin viihtyisä paikka, jossa on mukava työskennellä.

– Hauskaa nähdä ihmisiä ja mitä ulkona tapahtuu, hän lisää.

Myös työssäoppija Reivo pitää liiketilasta. Hän ehti toimia Sulon kanssa jo Poukanvillessä ja jatkaa myös liikekeskuksen uusissa tiloissa.

Kaksikko pystyy nyt ottamaan kaksikin asiakasta kerrallaan, kun tilaa riittää paremmin. Reivo kertoo pitävänsä isomman tilan antamista mahdollisuuksista, sekä ikkunoista sisään pääsevästä valosta.

Alkosta liikekeskukseksi

Iida Kauppi

Kiinteistöyhtiö Pitkäripa rakennettiin 1980-luvun puolivälin jälkeen, kun Laitila kaupungiksitulon myötä sai luvan Alkon avaamiseen. Olemissa olevista liiketaloista ei löytynyt sopivia tiloja, joten Alkoa varten rakennettiin uusi rakennus.

Vuonna 2007 Osuuskauppa Keula osti Kiinteistöyhtiö Pitkärivan ja ryhtyi suunnittelemaan siihen liikekeskusta. Seuraavana vuonna Laitilan Sanomissa kerrottiin Laitilan rakennus- ja ympäristölautakunta myöntäneen vajaan 6 200 neliön liikekeskukselle rakennusluvan. Liikekeskukseen kerrottiin tulevan iso S-Market, Abc-liikennemyymälä kahvila-ravintoloineen sekä toistakymmentä vuokralle tulevaa erikoisliikettä.

Liikekeskus valmistui vuonna 2009.Keskuksessa toimi alussakaupanlisäksi kuusi muuta liikettä. Vuosien saatossa ovattoimitiloissa on ollut vaihtuvuutta. Osa liikkeistä onlopettanuttaisiirtynyt muihintiloihin ja uusia yrittäjiä on tullut tilalle.

Vuonna 2019 Laitilan seurakunta päätti sijoittua Pitkäripaan. Seurakuntakoti avattiin tiloissa vuonna 2021.