Vankka vei yleisurheilun Vakka-maljan – Seitsemän jyskeläistä palkittiin alueen parhaana

0
Yleisurheilijoiden Vakka-Suomen vuoden 2022 palkitsemistilaisuuteen päässeet urheilijat asettuivat yhteiskuvaan. Mukana on myös vuoden valmentaja Jatta Ihanmäki (äärimmäisenä vasemmalla).

Jussi Arola

Vakka-Suomen yleisurheiluvuosi 2022 päätettiin viime viikolla Uudessakaupungissa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Alueen parhaana palkittiin kaikkiaan seitsemän jyskeläistä. Seurojen välisen Vakka-maljakisan vei jälleen Kalannin Vankka.

Vakka-maljassa kilpaillaan alle 15-vuotiaiden sarjoissa ja pisteitä kerätään alueen viidessä mestaruuskisassa. Vankan pistesaalis oli 1006 pistettä, Jyske oli kakkosena 742 pisteellä ja Mynämäen Isku kolmantena 599 pisteellä.

Vankka keräsi eniten pisteitä maastojuoksuista, Vakka-viesteistä ja henkilökohtaisista mestaruuskisoista. Jyske oli paras maasto- ja sukkulaviesteissä ja Isku Vakka-otteluissa.

Isku palkittiin vuoden kehittyjäseurana, sillä se kasvatti pistesaalistaan edellisestä vuodesta yli 100 prosentilla.

Parhaan urheilijan titteli ei monessakaan sarjassa irronnut helpolla. Alueen urheilijoiden viime vuoden meriittilistalta löytyi tukkukaupalla SM-mitaleja ja nuoremmissa sarjoissa piirin mestaruuksia ja kärkipään sijoituksia vuoden ikäkausitilastossa.

Jyskeläisistä alueen parhaiksi arvioitiin T9-sarjan Sara Rantanen, P12-sarjan Noel Raiskinmäki, T13-sarjan Sara Honkakangas, P15-sarjan Elias Hyytiä, M17-sarjan Valtteri Valtonen, N22-sarjan Maria Antola ja naisten sarjan Venla Laiho.

SM-mitaleille heistä ylsivät Venla Laiho kaksikin kertaa sekä Maria Antola. Venlan edusti Suomea myös EM-kisoissa. Aivan mitalin tuntumassa oli Valtteri Valtonen. Elias Hyytiä oli SM-kisoissa useassa lajissa kymmenen joukossa.

Sara Honkakangas voitti useita piirinmestaruuksia ja oli muun muassa Suomen tilaston ykkösenä otteluissa ja 200 metrin aidoissa. Noel Raiskinmäki voitti hyppylajeissa useita piirin mestaruuksia ja Sara Rantanen voitti muun muassa piirinmestaruuden keihäässä.

Jyskeen Jatta Ihanmäki valittiin vuoden valmentajaksi. Hän on ohjannut Jyskeen nuoria jo useita vuosia ja viime kaudeksi otti huostaansa 16-17-vuotiaiden tyttöjen SM-tason tyttönelikon, josta Verna Vuorela saavutti SM-mitalin.

Palkittuja

Muissa sarjoissa Vakka-Suomen parhaat urhelijat: P9 Antton Lahtivuo Kiisto, T10 Aino Tättilä Vankka, P10 Toivo Laurila Kiisto, T11 Veera Uussaari Vankka, P11 Jesse Piispanen Vankka, T12 Senni Heinonen UKK, P13 Frans Heinonen UKK, T14 Olivia Suutari Vankka, P14 Joonas Heinonen UKK, T15 Anni Saarinen Vankka, N17 Aino Saarinen Vankka, N19 Iida Verainen Susi, M19 Miika Lahtonen Isku, M Valtteri Välimäki UKK.

Vakka-maljan pisteet: Vankka 1006, Jyske 742, Isku 599, Uudenkaupungin Kenttäkarhut 541, Vehmaan Kiisto 367, Maskun Kataja 263, Nousiaisten Susi 252.