Varhan laskuista osa myöhässä

0
Sairaankuljetuksen laskutus toimii normaaliin tapaan.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen laskutus toimii osittain normaalisti, mutta osassa asiakaslaskuissa on viiveitä.

Laskutuksen viivästymisen syynä on se, että hyvinvointialueen aloitettua vuoden 2023 alussa palvelumaksut yhtenäistettiin ja siirryttiin paikoin uusiin asiakas- ja potilastietojärjestelmiin. Asiakaslaskutuksen yhtenäistäminen hyvinvointialueella on mittava työ, jossa yhdistetään yli 30 organisaation laskutuskäytännöt ja -järjestelmät. Tästä syystä asiakaslaskutuksen käynnistyminen vie arvioitua enemmän aikaa ja yhtenäistämisessä on ilmennyt teknisiä haasteita.

– Toivomme, että asiakkaat odottaisivat rauhallisesti laskuja. Yhteydenotto hyvinvointialueelle ei nopeuta laskutusta. Viivästyminen on valitettavaa ja olemme pahoillamme asiakkaille tästä aiheutuvasta vaivasta, asiakkuusjohtaja Pasi Oksanen Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta sanoo.

Laskujen mahdollinen viivästyminen koskee asiakkaita, jotka ovat käyttäneet Varhan palveluita vuoden alusta lähtien. Osa laskutuksesta toimii jo normaalisti, kuten esimerkiksi pelastuslaitoksen sairaankuljetuksen laskut sekä merkittävä osa suun terveydenhuollon laskuista. Esimerkiksi ikääntyneiden palveluista, joiden hinnat määräytyvät lähes aina asiakkaan tulojen perusteella, ei voida kaikissa tapauksissa vielä lähettää laskuja.

– Toivomme, että viive jäisi mahdollisimman pieneksi ja teemme kovasti töitä asioiden ratkaisemiseksi. Mikäli asiakas tarvitsee järjestelyjä maksuaikataulujen tai eräpäiväjärjestelyjen suhteen, pyydämme olemaan yhteydessä laskutuksen asiakaspalveluun, talouspäällikkö Riikka Kilpi neuvoo.