Vastaus kirjoitukseen ”Laitilaan uusi motocross-rata”

0

Krouvinummen motocrossrataa ylläpitää Vakka-Suomen Moottorikerho r.y. Toiminta pyörii seuran jäsenien vapaaehtoistyöllä ilman ulkopuolista rahoitusta. Radan käytöstä kerätyillä ratamaksuilla rahoitetaan radan ylläpito sekä mahdollistetaan seuran toiminta. Ratamaksu on yleinen käytäntö kaikilla luvallisilla motocrossradoilla.

Krouvinummen rata mahdollistaa monipuolisen ja turvallisen harjoittelun ihan kaikille. Olet sitten aloittelija tai kokenut harrastaja, lapsi tai aikuinen. Rata on tarkoituksella suunniteltu juuri tätä varten, eli ajatuksena on tarjota kaikille tasapuoliset mahdollisuudet harrastaa hienoa lajia. Varsinaisen radan vieressä on aivan pienimille kuskinaluille tarkoitettu pikkurata, joten ihan jokaiselle löytyy kyllä hyvä paikka harrastaa.

Olkoon motocrossrata pitkä tai lyhyt, teknisesti vaativa tai helppo, oleellisinta on sovittaa ajovauhti oman ajotaidon ja kokemuksen mukaiseksi. Tällöin harrastaminen on mukavaa ja turvallista sekä itselle, että muille radan käyttäjille.

Krouvinummen, kuten jokaisen luvallisen moottoriradan, toimintaa säätelee voimassa oleva ympäristölupa. Ympäristölupa vaikuttaa moniin radan käyttöön liittyviin seikkoihin, kuten esimerkiksi radan aukioloaikoihin. Rata ei koskaan korvaa mitään henkilöön tai mopoon liittyviä vahinkoja. Lain mukaan jokaisessa motocrosspyörässä tulee olla voimassa oleva liikennevakuutus. Krouvinummen radan säännöissä on myös selkeästi sanottu, että radan käyttö edellyttää voimassa olevaa liikennevakuutusta.

Krouvinummen motocrossrata tarjoaa erinomaiset puitteet monipuoliseen ja turvalliseen harrastamiseen iästä tai kokemuksen määrästä riippumatta. Vakka-Suomen Moottorikerho kutsuu kaikki lajista kiinnostuneet mukaan tutustumaan lajiin ja osallistumaan kerhon valvottuun ja organisoituun toimintaan. Motocross on parasta hyvässä porukassa yhdessä harrastamalla!

Petri Elo
Vakka-Suomen Moottorikerho