Vauhdikkaita pyörähdyksiä ja tiivistunnelmaista tangoa – Katso uudet kuvat ja videot perjantaisista tansseista

0
Aamupäivällä vanhojentanssiesitystä olivat seuraamassa alakoulujen oppilaat.

Laitilan lukion vanhimpien oma päivä koitti tuulisena, mutta pian jo aurinko lämmitti niin kuin se tapaa lämmittää helmikuisena päivänä.

Aamun ensimmäiset esitykset oli perinteiseen tapaan omistettu Laitilan alakoulujen oppilaille ja päiväkodin lapsille. Ensimmäisessä esityksessä yleisöön istuivat alakoulujen oppilaat ja toiseen näytökseen kerääntyivät muun muassa Varppeen koulun oppilaita ja päiväkoti-ikäisiä lapsia.

Vanhojentanssien juontajina toimivat Ella Hemmilä ja Ville Harikkala. Kaikkiaan vanhojentansseihin osallistui 37 tanssijaa. Helmat pyörähtelivät vauhdikkaimpien tanssien tiimellyksessä ja tangoissa tunnelma tiivistyi entisestään.

Tanssit huipentuivat wanhojen omaan näyttävään tanssiesitykseen. Ensimmäisessä esityksessä yleisö henkäisi ihastuksesta ja puhkesi nauruun nähdessään ilmapallolla koristetun leikkitraktorin kuljettajineen sukeltavan kunniakujan läpi. Esitys päättyi hurjiin aplodeihin ja suosionosoituksiin.

Hemmilä ja Harikkala kertoivat tanssien menneen hyvin.

– Ihan hyvin meni. Pientä säätöä oli alussa, Hemmilä kertoo.

Harikkalan suosikkitanssi oli tango ja Hemmilä piti kovasti katrillista ja wanhojen omasta tanssista.

Hemmilän aamu alkoi varhain.

– Puoli viideltä heräsin ja puoli kuudelta olin jo kampaajalla, hän kertoo.

Varhaisesta herätyksestä huolimatta Hemmilän päivä on ollut kiva. Kahden aamuesityksen jälkeen wanhat kävivät esiintymässä muun muassa Terveyskodilla, Kaukolankodissa ja Laitilan kaupungintalolla. Illalla kello 18 heillä on vielä kaikille avoin iltanäytös. Sen jälkeen on luvassa wanhojen omat juhlat.

Hilla Rintala, Kerttu Varjonen, Lilian Lahtinen ja Noel Raula pitivät kovasti vanhojentanssiesityksestä.

Hilla Rintala, Kerttu Varjonen, Lilian Lahtinen ja Noel Raula Pähkinäpensaan päiväkodista olivat ihastuksissaan esityksen jälkeen.

– Se näytti hienolta, lapset kertovat.

Lilian ja Kerttu kertovat pitäneensä kovasti kaikista tansseista. Noelin mielestä toiseksi viimeinen tanssi oli hassu. Suosikkipuvunkin oli jokainen löytänyt.

– Minä tykkäsin siitä kimaltavasta ja kultaisesta, Hilla kertoo.

– Se vihreä puku, jossa oli kimalteita, Kerttu sanoo ja Lilian on samaa mieltä.

– Tuo kultainen mekko, Noel sanoo ja osoittelee johonkin toimittajan selän taakse.

Ja toden totta siellä vilahtaakin kultainen hameenhelma.

KUVIA JA VIDEOITA LISÄTTY 13.2. KELLO 14.56.