Äänestä 30 000 euron käytöstä

0

Kaverikerho? Sirkuskoulu? Liikennepuisto? Tai ehkäpä tuettuja leffanäytöksiä niin, että elokuviin pääsee normaalia huokeammin? Laitilan kaupunki on päättänyt käyttää tänä vuonna 30 000 euroa lasten ja nuorten hyvinvointiin siten, että kaupunkilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa tuettaviin tapahtumiin tai toteutettaviin hankkeisiin.

Osallistava budjetointi otettiin käyttöön Laitilassa viime vuonna, jolloin rahat kohdistettiin ikäihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen. Ehdotuksia tuli laidasta laitaan ja runsaasti. Tuolloin budjetti oli selvästi suurempi, 100 000 euroa, ja sillä esimerkiksi rakennetaan kuluvan kevään aikana juuri ikäihmisille suunnattu ulkokuntosali. Lisäksi rahaa riitti monenlaisen toiminnan, esimerkiksi konserttien, päivätanssien ja elokuvanäytösten, järjestämiseen.

“Nyt voi siis vaikuttaa siihen, miten kaupungin pitäisi satsata lasten ja nuorten hyvinvointiin.”

Nyt on konkreettinen mahdollisuus siis vaikuttaa siihen, miten kaupungin pitäisi satsata lasten ja nuorten hyvinvointiin. Maaliskuussa kerättiin ehdotuksia, ja ensi viikon loppuun saakka, eli 9.4. asti, voi kaupungin kotisivulla äänestää jatkoon päässeitä tapahtumia ja hankkeita. Kaikkiaan äänestysvaiheeseen pääsi seitsemän hyvin erilaista ehdokasta.

Äänestämällä voi siis olla päättämässä, mihin kaupunki 30 000 euron asukasbudjetin käyttää. Osallistavan budjetoinnin tavoitteena on innostaa kuntalaisia mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Äänestyksessä esitellään sekä se, mitä ehdolla olevat vaihtoehdot pitävät sisällään että se, mitä kunkin hankkeen toteuttaminen maksaa. Näin säilyy hyvä tuntuma siihen, millaista toimintaa haluaa tukea ja mihin 30 000 euron budjetti ylipäänsä riittää.

Solina Saarikoski
solina.saarikoski@laitilansanomat.fi