Amanda Julkunen palkittiin Laitilan Vuoden urheilijana – Mitaleita ropisi Laitilaan viime vuonna valjakkourheilusta krikettiin ja metsästysammunnasta uintiin

0
Amanda Julkunen tuulettelee onnistumisia lähinnä jääkiekossa, mutta joskus myös ringetessä ja pesäpallossa.

Ari Anteroinen

Laitilan kaupunki palkitsi viime viikon torstaina paikallisia urheilumenestyjiä kaupungintalolla. Palkintoja jaettiin eri kategorioissa ja samalla kaikki MM- ja SM-mitalistit saivat huomiota osakseen.

Tapahtuma alkoi maailmanmestareiden palkitsemisella. Kolmesta laitilalaisesta ringeten maailmanmestarista paikalle oli päässyt kaksi, eli Susanna Tapani ja Jasmin Kiiski . Maria Perkkola ei työkiireiltään paikalle ehtinyt.

Maailmanmestaruusmitalin, hopeisen, saavutti viime vuonna myös koirvavaljakkourheilija Sampsa Mäki-Arvela.

SM-menestyjät on lueteltu tämän jutun lopussa. Sieltä löytyvät myös kaikkien kategorioiden palkitut.

Vuoden urheilijaksi valittiin Amanda Julkunen, joka on kotonaan niin kiekko- kuin ringettekaukaloissa sekä kesäisin pesäpallokentillä joko pelaajana tai tuomarina.

– On tosi hienoa saada vuoden urheilija -titteli. Olen otettu tällaisesta kunniasta. Tuli kyllä aikamoisena yllätyksenä, Julkunen totesi.

Tällä kaudella jääkiekko on noussut muita lajeja tärkeämmäksi.

– Se on vienyt suurimman ajan.

Lukon naiset aloittivat viikonloppuna liigakarsinnat voittamalla lauantaina Espoon selkeästi 9–0. Siitä porukka lähti suoraan Rovaniemelle RoKi:a vastaan. Se peli päättyi lukemin 4–2 napapiirin naisille.

Lauantaina Julkunen teki maalin.

– Olemmme tässä pelitauolla treenanneet pari viikkoa. Tavoitteena on liigapaikan säilyttäminen. Tämän viikonlopun jälkeen on vielä kolme tuplapeliviikonloppua.

Vuoden valmentajan tittelin pokkasi jo pitkään Rauman Lukon liigajoukkueen maalivahtivalmentajana toiminut Mikael Vuorio.

– On etuoikeutettua olla näin hienossa porukassa ja yhteisössä mukana. Laitilassa on paljon eri lajeja ja hyvät mahdollisuudet harrastaa. Juuri siksi palkittavia löytyy näin monesta eri lajista, Vuorio jutteli.

– Olen kiitollinen, että muistetaan. Olen joskus peliuran aikana ollut vähän vastaavanlaisessa tilaisuudessa mukana.

Kun tämä juttu on lehdessä luettavissa, on Lukolla takanaan puolivälierissä kaksi peliä HIFK:n kanssa. Lauantaina tuli Raumalla takkiin 1-4 ja maanantaina oli vuorossa kamppailu Helsingissä.

– Hyvin on viikko valmistauduttu. Kova sarja varmasti edessä. HIFK on pelannut todella hyvin ja sieltä löytyy hyviä yksilöitä. Hyvä joukkue on vastassa. Mutta uskoisin, että meilläkin on omat vahvuutemme ja niitä yritetään käyttää hyväksi niin hyvin kuin pystytään.

Raumalla kiekkojännärit tahtovat tulla kauppareissuillakin jutulle tunnistamiensa pelaajien ja valmentajien kanssa. Saako sitä Laitilassa olla rauhassa?

– Pitkälle päivät menevät Raumalla. Tietysti kauppareissut ja lasten harrastuksissa mukana kulkemiset ovat sellaisia, että joku voi jotain vähän kysellä. Se on ihan mukavaa. Se kertoo siitä, että Laitilassa on paljon Lukko-faneja.

Verna Vuorela oli yksi viime kesänä SM-mitalin saavuttaneista laitilalaisista. Suomalaisnaiset ovat olleet iskussa pika-aidoissa. Mitenkä sinne joukkoon saataisiin yksi laitilalainen mukaan?

– No, en tiedä. Tosi hyvin on kyllä naisilla mennyt. Hieno oli seurata Reetta Hurskeen juoksuja telkkarista.

Voisiko Hurskeen otteista ottaa jotain opiksi?

– Totta kai. Vaikkapa hyvä asenne ja sinnikkyys. Itselleni en ole asettanut mitään pidemmän tähtäimen tavoitteita. Kesä kerrallaan, Vuorela vastasi.

Vuorelan mielestä aitajuoksussa kiehtoo se, että suorituksessa ei tarvitse kauheasti miettiä.

– Pitää vaan mennä nopeasti. Laji on kyllä monipuolinen.

PALKITUT:

Vuoden urheilija: Amanda Julkunen

Vuoden tulokas: Aada Vuoriaho

Vuoden joukkue: Jyskeen pesäpallon B-tytöt

Vuoden valmentaja: Mikael Vuorio

Vuoden vetäjä: Anu Toivonen

Vuoden seuratyöntekijä: Ilkka Simola

SM-mitalistit:

Verna Vuorela N17 100 m aidat SM-pronssi

Aada Vuoriaho N16 moukari SM-hopea

Tanja Rantanen DR4 valjakkourheilu SM-pronssi

Kaisa Mäki-Arvela Sp4 RNB valjakkourheilu SM-pronssi

Jyskeen pesäpallon B-tytöt, nuorten superpesis SM-pronssi

Joni Laine miesten B-kriketti SM-pronssi

Joonas Vainio pohjoismainen metsästysammunta SM-pronssi

Anu Tolvanen Masters-uinti SM-kulta plus muita mitaleita kaikissa sävyissä

MM-mitalistit:

Sampsa Mäki-Arvela Sp6 valjakkourheilu MM-hopea

Susanna Tapani, Jasmin Kiiski ja Maria Perkkola ringeten MM-kulta