Ennakkoäänestäjiä vähiten Laitilassa ja Pyhärannassa

0
Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina.

Varsinais-Suomessa on äänestänyt jo 41 prosenttia äänioikeutetuista. Kaikkein eniten ennakkoon äänestettiin Kustavissa, jossa äänestysprosentti nousi 47,7:ään.

Kaikkein vähiten ennakkoäänestys sai ihmisiä liikkeelle Pyhärannassa, Laitilassa ja Uudessakaupungissa. Pyhärannassa äänesti 30,8 prosenttia äänioikeutetuista, Laitilassa 31,4 ja Uudessakaupungissa 33,7.

Laitilassa on kaikkiaan 6157 äänioikeutettua, Pyhärannassa 1599 ja Uudessakaupungissa 11 955.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4. Vaalipaikat ovat avoinna kello 9–20. Laitilassa on kaksi äänestyspaikkaa: haja-asutusalueella asuvien kuntalaisten äänestyspaikka on Varppeen koulun ruokala, taajamassa asuvien puolestaan Laitilan kaupungintalo. Pyhärannassa äänestyspaikat ovat Ihoden koulu, Reilan koulu ja Rohdaisten koulu.