Ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona

0
Eduskuntaan pyrkivien vaalijulisteet ovat ilmestyneet katukuvaan. Ennakkoäänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona 22.3. ja päättyy tiistaina 28.3. Laitilassa ennakkoäänestyspaikkana toimii kaupungintalo.

Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 2.4. Laitilassa on silloin kaksi äänestyspaikkaa: Haja-asutusalueella asuvien kuntalaisten äänestyspaikka on Varppeen koulun ruokala, taajamassa asuvien puolestaan Laitilan kaupungintalo.

Tarvittaessa on mahdollista äänestää ulkotiloissa ja tähän annetaan tarkemmat ohjeet äänestyspaikan ulkopuolella.

Äänioikeutettuja ovat kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

ENNAKKOON voi äänestää ilman erityistä syytä ja äänestää voi missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa, ei välttämättä omalla kotipaikkakunnalla.

Ennakkoon äänestävällä tulee olla mukanaan henkilöllisyystodistus, esimerkiksi poliisin myöntämä henkilökortti, passi tai ajokortti.

Laitilan kaupungintalon ennakkoäänestys on avoinna 22.–24.3. kello 11–17, 25.–26.3. kello 12–16 ja 27.–28.3. kello 11–20.

VARSINAISENA vaalipäivänä äänioikeutettu voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle lähetettyyn ilmoituskorttiin.

Kaikki äänestyspaikat ovat avoinna klo 9–20.

Äänestäjän tulee esittää vaalivirkailijalle henkilöllisyystodistus eli esimerkiksi poliisin myöntämä henkilökortti, passi tai ajokortti.

Laitilan kaupungintalon osoite on Keskuskatu 30, Varppeen koulun ruokalan Urheilutie 11.

Äänestää voi tietyin ehdoin myös laitoksessa tai kotona

  • Myös laitoksissa tai kotona on mahdollisuus äänestää tiettyjen ehtojen täyttyessä.
  • Laitilassa äänestysmahdollisuus on Laitilan Terveyskodissa, terveyskeskuksen hoito-osastolla, Koivukodossa, Kaukolankodissa, Attendo Hoivalinnassa, Attendo Joenrinteessä ja Pajukujan asumisyksikössä.
  • Myös kotona voi äänestää, mikäli äänioikeutetun kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.
  • Kotona voi äänestää myös kotiäänestykseen oikeutetun kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja, jos kyseinen kunta on merkitty äänioikeusrekisterissä hänen kotikunnakseen.
  • Kotiäänestyksen haluavan on ilmoitettava siitä viimeistään tiistaina 21.3. kello 16 joko sähköpostitse osoitteeseen vaalit@laitila.fi. tai puhelimitse 040 662 09 22.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän