Gallup: Mikä kotonani on parasta? 

0
Niina Heijari istuskelee olohuoneen ikkunan äärellä sukkaa kutomassa.

Jussi Vaajasaari

Niina Heijari istuskelee olohuoneen ikkunan äärellä sukkaa kutomassa. Samalla hän voi katsella televisiota.

– Parasta on saada olla kotona rauhassa työpäivän jälkeen, sanoo Niina.

Rivitaloasunto sijaitsee kalantilaisessa luonnon rauhassa, takapihalta alkaa metsä.

 

Kalevi Nuutila istuu kerrostalossa järven rannalla. Isosta ikkunasta avautuu näköala Itäpuistoon, Vakka-Suomentielle ja Ruokolanjärvelle.

– Parasta on toimiva asunto ja palvelut lähellä, sanoo Kalevi. Kävelylenkin järven ympäri hän tekee päivittäin vaimonsa Anna-Liisan kanssa.

Helena ”Luuna” Oksanen asuu puutarhurimiehensä kanssa syntymäkylässään Kodjalassa.

– Parasta on kodin lämpö. Se, kun saa puilla lämmittää uunin, sanoo Luuna. Ruuanlaitto on hänelle rakas harrastus. Iso maustehylly koristaa kekseliään ja kokeilunhaluisen ruuanlaittajan seinää.

 

Hannu Vuoriaho asuu vaimonsa Pirkon kanssa Kalannin kirkon vaiheilla. Omakotitalo sijaitsee hiljaisessa ja rauhallisessa paikassa.

– Kodin paikka on parasta, sanoo Hannu. Lähellä ovat kauppa, koulu, apteekki ja muut palvelut. Ja matka on lyhyt sekä Laitilaan että Uuteenkaupunkiin.

 

Fatih Polat on vasta hankkinut omakotitalon Laitilan Välimetsästä. Hänelle on tärkeää lyhyt matka yrityksiinsä keskustassa.

– Parasta kotona on hyvä nukkumapaikka, sanoo Fatih, jonka valveillaoloaika kuluu omissa ravintoloissa.

 

Pirjo Kuusisto asuu kerrostalossa aivan Laitilan linja-autoaseman vieressä.
– Parasta kotona on aviomies Tapio, sanoo Pirjo hetkeäkään empimättä. Naapurit ovat ystävällisiä ja mukavia, käyvät usein tervehtimässä. Korona-aikana ja liikuntarajoitteisena ollessa naapurit toivat heille ruokaakin.