“Haasteellinen kausi kaikille” – Jääkiekossa Jyskeen tie tyssäsi puolivälieriin

0
Jyskeen pelaajat hävisivät tammikuussa pelin Kuparikiekkoa vastaan. Kallella kypärin joutuivat he myös päättämään kautensa puolivälierissä Kuparikiekon viedessä voiton. Arkistokuva: Olli Pärkö

Juha Laine

Jyskeen kiekkomiehistö onnistui järjestämään kauden viimeisessä pelissä viihdettä koko rahan edestä. Ensimmäinen puolivälierä keskiviikkona meni Harjavallassa tylysti kotijoukkue Kuparikiekolle maalein 7–1, mutta kotikentällä Jyske myi nahkansa kalliimmalla hinnalla.

Upea kiri ei saanut lopullista palkintoa ja lopulta Kuparikiekko käänsi matsin itselleen osumin 6–7. Näin Harjavallan poppoo marssi välieriin ja Jyskeen sesonki loppui tähän.

Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela peilasi päätöspeliä koko talveen. Pitkä kokemus lajin parissa on luonut mallin, jossa tulosta pitää kunnioittaa.

– Jos mietitään koko kauden suorituksia, niin ehkä me ei ansaittu tämän enempää ja parempi meni jatkoon. Olen kuitenkin tyytyväinen, että jätkät taisteli viimeisessä pelissä ja pistettiin vastustaja ahtaalle, Saarela pohdiskeli.

Kuparikiekko oli aiemmin runkosarjassa pöllyttänyt Jyskeen isoin lukemin. Saarela epäili, että tämä vaikutti ensimmäisessä osaottelussa ja antoi henkisen yliotteen isännille.

Peli oli ohi jo runsaan 30 minuutin jälkeen, kun kotijoukkue johti 6–0. Kuparikiekon nollapelin pilasi Ville Laurell kolmannen erän puolivälissä Tommi Tourun ja Rami Välimaan esityöstä.

Lauantaina homma näytti toistamiseen menevän Kuparikiekolle kuin Manulle illallinen. Toisen erän viidennellä minuutilla Harjavallan ylpeys siirtyi Jyskeen kotikaukalossa jo 1–5 johtoon.

Muutos starttasi seitsemän minuuttia myöhemmin. Kevätkauden näkyvimpiin pelaajiin kuulunut puolustaja Laurell käynnisti 2–5 maalilla kirin ja Tommi Touru paukautti toisen kavennuksen vain 19 sekuntia myöhemmin. Erän lopulla Kasper Grönvall nosti Jyskeen jo maalin päähän.

– Kun ryhdyimme luistelemaan enemmän, taklaamaan ja karvaamaan aktiivisemmin niin alkoi tapahtua hyviä asioita, Saarela kommentoi muutoksen syitä.

Frans Urpolahti tasoitti kolmannessa erässä ja Rami Välimaan 6–5 osuma enteili jo ottelusarjan tasoittuvan. Johtoasemasta Jyske sai nauttia vain alle minuutin. Jatkoaikaa ei silti nähty, sillä voittomaali tuli harmillisesta virheestä vain 20 sekuntia ennen loppusummeria.

Jyske on paistatellut kakkosdivarin tämän alueen lohkon kaapin päällä muutaman vuoden. Nyt tulos jäi laihemmaksi ja talvi on ollut erilainen.

– Porukkaa on ollut heikosti harjoituksissa ja myös peleissä. Se on turhauttanut. Haasteellinen vuosi niin pelaajille kuin mullekin. Mikään pelin osa-alue ei ollut samalla tasolla kuin viime vuonna, Saarela myönsi.

Plusmerkkisiin asioihin nousi muutaman nuoren pelaajan astuminen vastuulliseen rooliin. Osa näistä on kuitenkin vaihtamassa opiskelujen takia maisemaa ja tulevan rakentaminen voi olla entistä hankalampaa.

Saarela ei halunnut omasta jatkostaan vielä tehdä päätöstä. Joka tapauksessa koutsin vaatimus on, että pelaajamäärän pitää olla riittävä, jotta valmentaminen olisi mahdollista.