Kaksi uusikaupunkilaista siltaa Ely-keskuksen korjauslistalla

0
Arkistokuva

Varsinais-Suomen Ely-keskus korjaa tänä vuonna yhteensä 13 siltaa maakunnan alueelta. Korjattavien siltojen listalla ovat Vakka-Suomesta Kytömäen ja Myllyojan sillat Uudestakaupungista.

Siltojen vuosittainen rahoitus vaihtelee muun muassa suurten siltojen korjauksiin saadun erillisrahoituksen mukaan. Varsinais-Suomen ja Satakunnan siltojen korjauksiin käytetään tänä vuonna noin 9,3 miljoonaa euroa. Se on noin viisi miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2022.

Varsinais-Suomen alueella on 1 132 siltaa, joista huonokuntoisia on 100. Satakunnan alueella on 699 siltaa, joista huonokuntoisia on 64. Siltojen kunnon heikkeneminen on jatkunut jo vuosia ja huonokuntoisten siltojen määrä kasvaa joka vuosi. Sekä Varsinais-Suomessa että Satakunnassa on useita korjauskustannuksiltaan suuria siltakohteita odottamassa korjausrahoitusta.