Kevään kirjoitusurakka päättyi – Keskiviikon reaaliaineiden koetilaisuudessa oli sekä arvosanan korottajia että ensikertalaisia

0
Otava Askola kävi keskiviikkona yrittämässä korottaa uskonnon arvosanaansa.

Laitilan lukion ylioppilaskirjoitusten viimeisenä päivänä kirjoitettiin uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon ylioppilaskokeita. Kokelaita oli salissa kaikkiaan parisenkymmentä.

Otava Askola kävi korottamassa uskonnon arvosanaansa. Hän ei tosin koetilaisuudesta poistuttuaan uskonut, että korotus oli onnistunut. Askola kertoo myös, ettei ollut oikeastaan valmistautunut korottamiseen ennalta.

– Jos menee korottamaan, arvosana ei voi madaltua, joten sitä voi vain käydä kokeilemassa, hän kertoo.

Askola kirjoitti uskonnon viime syksynä, ja silloin hän aloitti reaaliaineiden kokeisiin valmistautumisen jo alkukesästä. Uskonnon lisäksi hän kirjoitti syksyllä historian ja englannin. Tänä keväänä hän on kirjoittanut matematiikan ja äidinkielen.

– Matematiikan kokeeseen valmistauduin lukemalla noin kolme tuntia päivässä viimeisen kuukauden ajan. Äidinkielen kokeeseen valmistauduin paria päivää ennen. 

Kaiken kaikkiaan Askolan kirjoitukset ovat hänen omien sanojensa mukaan sujuneet hyvin.

– Oikeastaan vähän oletettua paremminkin.

Askolalla on tavoitteena valmistua ylioppilaaksi tänä keväänä. Sen jälkeen edessä on armeija, jonka jälkeen hän aikoo kauppakorkeakouluun.

Iida Viherjälaakso oli keskiviikkona kirjoittamassa terveystietoa. Hän pohti, että koe saattoi mennä hyvin tai sitten ei.

– Ei ehkä kannata odottaa liikoja.

Kokemuksena koetilanne oli suunnilleen sellainen kuin hän odottikin.

– Aluksi hieman jännitti, mutta kyllä se lähti menemään, kun aloitti kirjoittamisen.

Toista vuotta lukiossa opiskeleva Viherjälaakso suunnittelee ensi syksynä kirjoittavansa historian ja ensi keväänä edessä olisivat pitkän englannin, lyhyen matematiikan ja äidinkielen kirjoitukset.

Lukion jälkeen Viherjälaakso on harkinnut töihin tai armeijaan menoa. 

– Tai sitten voisi hakea suoraan johonkin opiskelemaan.

YlioppilaskirjoituksetKevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat 14.3. äidinkielen lukutaidon kokeella.

Viimeinen koepäivä on 31.3., jolloin kirjoitetaan

saamenkieli.

Kokeiden tulokset tulevat kouluille 16.5.