Kodjalan kirkkotutkimus siirtymässä uuteen vaiheeseen

0
Tutkija Jussi Kinnunen tekee maatutkausta viime syksynä Lukkalanmäellä. Hän kertoo tuloksista maaliskuun lopulla pidettävässä seminaarissa.

Kodjalan Lukkalanmäellä on vahvan perimä- ja myös arkistotietojen mukaan ollut Pyhäin miesten kirkko, joka saattaa olla jopa Manner-Suomen vanhin. Alueella on viimeisten kahden vuoden aikana tehty maatutka- ja gradiometritutkimuksia, joiden tulokset antavat viitteitä kirkon ja hautausmaan olemassaolosta. Ensi kesänä on tarkoitus aloittaa arkeologiset kaivaukset, jotka saattavat tuoda tietoa kirkosta ja keskiajan arkielämästä yleensä.

Tutkimuksen tekijänä on geologi ja arkeologian tohtorikoulutettava Jussi Kinnunen Turun yliopistosta. Tutkimuksen taustalla on Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry.

Laitilan kaupungintalolla järjestetään keskiviikkona, 29.3. klo 17.30 kaikille avoin seminaari, jossa kerrotaan tähän mennessä saaduista tutkimustuloksista sekä keskiaikaisista kirkoista ja kirkonpaikoista Vakka- ja Varsinais-Suomessa. Tutkija Jussi Kinnusen lisäksi esiintyjinä ovat arkeologi ja yliopisto-opettaja Juha Ruohonen Turun yliopistosta sekä professori Georg Haggren Turun yliopistosta. Ruohosen aiheena ovat Ravattulan Ristimäki ja keskiaikaiset kirkkomaat, Haggren puolestaan kertoo Vakka-Suomen keskiaikaisista seurakunnista ja kirkonpaikoista. Lisäksi seminaarissa kuullaan Kodjalan kirkkotutkimuksen tuen puheenjohtaja Timo Rantasta, joka kertoo, miten tutkimus sai alkunsa.

Seminaarin järjestävät Vakka-Suomen kansalaisopisto, Laitilan kaupunki ja Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän