Koirarekisteri avautuu toukokuussa

0
Koirat pitää siruttaa tänä vuonna, ellei sitä ole tehty aiemmin.

Ruokaviraston koirarekisteri otetaan käyttöön vaiheittain. Koirarekisterin ensimmäinen osuus avautuu käyttöön 8. toukokuuta. Kun rekisteri on avattu, yksityishenkilöt voivat ilmoittaa koiransa rekisteriin. Koirarekisterin avauduttua koiran sen hetkinen haltija ilmoittaa koiran rekisteriin.

Seuraavassa vaiheessa avataan asiointi yhdistys- ja yritystoimijoille, tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut hinnan koirien rekisteröinnille: sähköisen asioinnin kautta tehtävä koiran rekisteröinti tai haltijan vaihdos maksaa 10 euroa. Hinta on 19 euroa koiralta, jos rekisteröinnin tai haltijan vaihdoksen tekee paperilomakkeella tai sähköpostitse. Koirarekisterin maksulla katetaan rekisteröinti- ja asiakaspalvelun aiheuttamat kulut, joita Ruokavirasto on arvioinut useamman vuoden aikajänteellä.

Koirarekisterin käyttöönoton myöhästymisestä huolimatta pennut tulee siruttaa ennen luovutusta seuraavalle haltijalle tai viimeistään 3 kuukauden iässä. Ennen vuotta 2023 syntyneet koirat tulee siruttaa tämän vuoden loppuun mennessä. Tunnistusmerkitsijän tulee antaa siruttamistaan koirista eläinten haltijalle tunnistustodistus.

Maa- ja metsätalousministeriö on arvioinut, että pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti saattaisivat osaltaan edistää koirien vastuullista kasvatus- ja myyntitoimintaa ja siten ehkäistä pentutehtailua ja koirien laitonta maahantuontia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän