Laitilassa ennakkoon on äänestänyt joka viides – Tänään ja huomenna voi vielä äänestää ennakkoon

0
Ennakkoäänestys päättyy huomenna tiistaina. Arkistokuva.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on ollut käynnissä viime keskiviikosta lähtien. Ennakkoäänestys päättyy huomenna tiistaina. Maanantaina kello 13 päivittyneen tilaston mukaan Laitilassa oli koko ennakkoäänestysaikana äänestänyt noin joka viides äänioikeutettu.

Äänestyskopissa oli käynyt kaikkiaan noin 1 250 laitilalaista, kun äänioikeutettuja on 6 157.

MAANANTAIN tilaston perusteella Laitilassa on ennakkoon äänestetty vähemmän kuin Varsinais-Suomen vaalipiiriin kuuluvissa kunnissa keskimäärin. Maakunnan äänioikeutetuista noin 27 prosenttia oli käynyt äänestämässä.

Äänestysinto on ollut keskimääräistä laimeampaa myös naapurikunnassa Pyhärannassa sekä naapurikaupunki Uudessakaupungissa. Eiliseen kello 13 mennessä oli Pyhärannassa ennakkoon äänestänyt 21,1 prosenttia ja Uudessakaupungissa 23,8 prosenttia äänioikeutetuista.

“Äänestyskopissa on käynyt kaikkiaan noin 1 250 laitilalaista, kun äänioikeutettuja on 6 157.”

ENNAKKOON äänestäminen onnistuu vielä tänään maanantaina sekä huomenna tiistaina. Laitilan kaupungintalolla voi äänestää kumpanakin päivänä kello 11–20 välisenä aikana, mutta ennakkoon voi toki äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa.

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on ensi sunnuntaina 2.4. Varsinaisena vaalipäivänä äänioikeutettu voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle lähetettyyn ilmoituskorttiin.

Sunnuntaina äänestyspaikat ovat avoinna kello 9–20.