Maanantaina sankarihaudalle – Perinteisellä seppeleenlaskulla kunnioitetaan talvisodan päättymistä

0
Talvisodan päättymisen muistopäivää kunnioitetaan perinteisesti seppeleenlaskulla. Vuonna 2019 sankarihaudalle seppeleen laskivat Kaatuneitten Omaisten ja Laitilan Sotaveteraanien puolesta Sirpa Saarela ja Eino Palonen. Arkistokuva: Arto Kanerva

Neuvostoliiton puna-armeija ei onnistunut Suomen ”vapauttamisessa”, koska suomalaiset puolustautuivat sinnikkäästi. 30. marraskuuta 1939 alkanutta talvisotaa käytiin 105 päivää.

Maanantaina on kulunut 83 vuotta sodan päättymisestä raskaaseen rauhaan. Laitilan sankarihaudassa lepää 75 talvisodan sankarivainajaa.

Laitilan Sotaveteraaniyhdistys järjestää maanantaina 13.3. kello 11 seppeleenlaskun sankarihaudalla ja Karjalaan jääneiden muistomerkillä. Yleisö on tervetullutta tilaisuuteen, jonka päätteeksi veisataan yhdessä virsi Sun kätes, Herra, voimakkaan.