Nuorten vaalien perusteella Vakka-Suomi olisi saanut oman ehdokkaan

0
Aluevaalien varsinainen äänestyspäivä on 23.1.

Tiistaina julkistettiin tulokset alle 18-vuotiaille järjestetyistä Nuorten vaaleista. Valtakunnallisesti vaaleissa äänesti 90 435 nuorta, ja Varsinais-Suomessa ääniä annettiin 6 045.

Nuorten vaalien ääniharava oli Timo Furuholm (vas.) 239 äänellä, toiseksi eniten ääniä Petteri Orpo (kok.) ja kolmanneksi eniten Li Andersson (vas.).

Nuorten vaalien tuloksen perusteella Vakka-Suomi olisi saanut oman ehdokkaan eduskuntaan, sillä Taivassalolainen Milla Lahdenperä (kok.) olisi 74 äänellään tullut valituksi. Myös Lokalahdelta kotoisin oleva Ritva “Kike” Elomaa (ps.) olisi nuorten äänien perusteella valittu kolmannelle kaudelle.

Puolueista suurimmaksi Varsinais-Suomessa olisi noussut Perussuomalaiset neljällä paikalla. Kokoomus ja vasemmistoliitto olisivat saaneet yhtä paljon paikkoja, joskin kokoomus keräsi maakunnassa vasemmistoliittoa suuremman äänisaaliin.

Nuorten vaaleissa valittujen kansanedustajien keski-ikä oli 42,9 vuotta.