Oona Lapila voittoon Tampere Indoor Junior Gamesissa

0
Vuoden vaihteessa Jyskeeseen siirtynyt Oona Lapila oli ykkönen 40 tytön 1000 metrin kisassa.

Ilkka Simola

Suomen suurimmat yleisurheilun hallikilpailut kisailtiin viikonvaihteessa Tampereella Pirkkahallissa. Lähes puolitoistatuhatta nuorta tehtaili yhteensä 3924 lajisuoritusta. Osallistujamäärät suosituimmissa lajeissa nousivat toiselle sadalle.

Jyskeen Oona Lapila juoksi voittoon T12 1000 metrillä ajalla 3.26,39. Oma ennätys parantui pari sekuntia ja kakkoseksi tullut Ylivieskan Kuulan Siiri Ikäläinen oli toinen ajalla 3.28,48 vielä viikko sitten Turun pm-halleissa Oonan edellä olleen Kaarinan Uran Oona Andelmaan jäädessä kolmanneksi sadasosan hitaammalla ajalla. Jyskeen Sandra Palmroth sijoittui seitsemänneksi ajalla 3.29,97 kaikkiaan 40 tytön kisassa.

Oona ja Sandra siirtyivät Jyskeen riveihin Mynämäen Iskusta vuodenvaihteessa. Oonalla on liittymä seuraan sikäli, että hänen äitinsä Riina kilpaili tyttönimellään Kannisto Jyskeen riveissä 90-luvulla parhaana saavutuksena vuonna 1995 tullut SM-hopea 17-sarjan 4×800 metrillä. Riinan ohella Jyskeen kapulaa Turun SM-viesteissä kuljettivat tuolloin Jutta Voronkoff, Heidi Knuutila ja Kia Minkkinen.

Kymppisakkiin Tampereella ylti myös Elias Hyytiä M17 seipäässä ylitettyään puhtaasti 383. Sijoitus oli kuudes lähes koko maan kärkikaartin koonneessa kisassa. Kilpailun systeemi oli tyly käsittämättömin 30 sentin nostoin. Seuraava korkeus 413 oli jo 23 senttiä yli kaksi viikkoa sitten nuorten SM-halleissa Oulussa syntyneen oman ennätyksen. Rohkeasti Elias kuitenkin nousi kahdesti riman päälle, mutta Jyskeen kuudennen neljänmetrinkerholaisen asema jäi vielä kesän kisoihin.

Elias on kuitenkin noussut selkeästi uudelle tasolle, mistä kertoo, että vuosi sitten vastaavassa kisassa hänen tiensä päättyi kolmeen pudotukseen aloituskorkeudesta 316 ja viime vuonna hallissa ylittyi vain 351.