Raisionseudun lausujat tarjoavat leppoisan hetken arjen keskelle

0
Lausujat tulevat esiintymään Laitilaan. Kuvassa vasemmalta Iria Palo, Liisa Saarinen, Birgit Kinnanen, Seija Jokinen, Helinä Aaltonen, Tuula Walde´n, Salme Penttilä, Satu Salovaara ja Ritva Tiainen.

Raisionseudun lausujat ry viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Yhdistys aloitti Raisiossa 1983 ja aktiivisia jäseniä on tällä hetkellä yhdeksän, joista neljä on vielä perustajajäseniä.

Raisionseudun lausujat on esittänyt lukuisia runokoosteita toimintakautensa aikana. Lausujien ahkeruutta ja esiintymisiä on huomioitu myöntämällä heille Raision kaupungin kulttuuripalkinto vuonna 2021.

Juhlavuoden tiimoilta on valmistunut esitettäväksi noin tunnin mittainen runomatinea, joka koostuu pääosin suomalaisten runoilijoiden tuotannosta. Esityksen on muokannut ja ohjannut näyttelijä ja teatteri-ilmaisun opettaja Inkeri Kivimäki ja koosteen nimenä on ”No niin runous.” Tämän matinean runot on valittu hyvin ymmärrettävistä, kansantajuisista aiheista huumoriakaan unohtamatta.

Ensiesitys on Raision kaupungintalossa Runebergin päivänä 5. helmikuuta kello 15. Muut esitykset ovat Naantalin taidehuoneella, Mannerheimintie 5 sunnuntaina 12.3. kello 15 ja Laitilan kirjastossa lausuntaa pääsee kuulemaan tiistaina 21. maaliskuuta kello 17.30.

Lausujat panevat taas kerran itsensä likoon ja toivovat runojen saavuttavan yleisön sekä antavan sille leppoisan hetken arjen keskellä.