Ringettenaisten paluu? – Jyske hakee pelaajia ringeten Ykkössarjan joukkueeseen

0
Naisten ringettejoukkueen paluuta suunnittelevat Marlena Kuusisto, Sirpa Karkkonen ja Juha Kiviö uudessa pukukopissa.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen naisten ringettejoukkue joutui lyömään pelaajapulan takia hanskat tiskiin viime kauden päätteeksi, vaikka sarjanousijan kausi olikin urheilullisesti mitä mainioin.

Pelaajia lähti viimeisen pillinvihellyksen jälkeen toisaalle pelaamaan, opiskelemaan ja joku taisi todeta, että pelit olivat nyt tässä. Niinpä Jyskeessä tehtiin päätös sarjapaikan luovuttamisesta.

Kevään edetessä on Laitilassa kuitenkin taas virinnyt toive naisten joukkueen saamisesta kasaan ensi kaudeksi. Somessa on pyörinyt päivitys, jonka maalintuuletuskuvassa on ohessa teksti ”Haluatko kokea tätä tunnetta?” Seuraavassa kysymyksessä tiedustellaan kiinnostusta pelata Jyskeessä Ykkössarjaa kaudella 2023–2024.

Ohessa ovat paikallisen ringeten puuhahenkilöiden, eli valmentajina merinoituneiden Marlena Kuusiston ja Sirpa Karkkosen sekä Jyskeen jääurheilujaoston puuhamiehen Juha Kiviön nimet ja yhteystiedot.

Mistä on kyse?

– Olisi se seurankin näkökulmasta hyvä, että olisi naisten edustusjoukkue. Olisi olemassa junnupolku ylös saakka, aloittaa Kuusisto vastaamisen.

– Myös pelaajia on ollut meihin päin yhteyksissä, hän lisää.

Yhteyttä ottaneet pelaajat ovat olleet sellaisia, jotka ovat pelanneet Jyskeessä aiemmin.

– Jotkut ovat pohtineet lopettamista tai pitäneet välivuotta, mutta vielä olisi haluja pelata, jatkaa Kuusisto.

Ihan ohuella rosterilla ei sarjaan olla lähtemässä.

– Kai kolme kenttää aina kiva olisi, mutta sarjaan ilmoittautumiseen tarvitaan minimissään yksitoista pelaajaa, toteaa Kuusisto.

– Viisitoista olisi ideaalimäärä, mutta vähemmälläkin pystyy toki pelaamaan, heittää Juha Kiviö väliin.

Sarjaan pitää ilmoittautua kesäkuun loppuun mennessä.

Missä mennään nyt?

– Muutamia niin sanottuja varmoja on tullut ja lisäksi useampia kyselyjä. Varmaan kannattaa rauhassa odottaa tämän menossa olevan kauden päättymistä. Ei lähdetä nyt muualla pelaavien mielipiteitä kyselemään kesken kauden, Kuusisto sanoo.

Minkälaisia pelaajia olisi haussa?

– Kaikki ovat tervetulleita. Kunhan ovat sitoutuneita touhuun, eli käyvät harjoituksissa ja peleissä. Löytyy halua olla joukkueen toiminnassa mukana, määrittelee Kiviö.

Jyskeessä ollaan hyvin selvillä, miten seuran kasvatit ovat pelanneet muissa ringettejoukkueissa.

– Olen käynyt katsomassa pelejä, mitä omalta joukkueelta on aikaa jäänyt, joko paikan päällä Raisiossa ja Uudessakaupungissa. Tai sitten olen katsonut pelejä YouTubesta, Facebook-livestä ja muista, Kuusisto kertoo.

Niin Kuusisto, C-tytöt, kuin Karkkonen, B-tytöt, ovat nyt valmentaneet nuorempia pelaajia. Näkyykö noissa joukkueissa Jyskeen tulevaisuus? Onko sieltä tulossa kantavia voimia tuleviin naisten joukkueisiin?

– Todella hyvää potentiaalia löytyy. Siellä on yksi vielä meidänkin joukkueeseen alaikäinen pelaaja, joka on todennäköisesti joskus maajoukkueen ykköspelaajia. En sano nimeä, mutta kaikki vähänkään ringetteä seuraavat varmaan tietävät, kenestä on kyse, Kuusisto toteaa.

Kiviön mukaan B-ringetessä on pieni mutta hyvin sitoutunut joukkue.

– Sen pelaajista kaikki ovat valmiita naisten joukkueeseen, kun ikää on tarpeeksi. Nyt vanhimmat ovat 05-ikäluokkaa. Toki jonkinlaista pientä sisäänajoa naisten joukkueeseen voisi jo miettiä ensi kaudella, Kiviö heittää.

Mikä on suurin ero B-ringeten ja naisten välillä?

– Fysiikka varmaan osaltaan, mutta ainakin tietynlainen pelikäsitys. B-ringetteen asti peli menee vähän kuin flipperi päästä toiseen hullun raivolla. Sen jälkeen tulee malttia ja järkeä mukaan, mitä vanhemmaksi tullaan, Karkkonen avaa.

Uutta joukkuetta odottaa Laitilan jäähallissa Jääkukko Oy:n rakentamat uudet pukukoppitilat suihkuineen, pyykki- ja kuivaushuoneineen, neuvottelutiloineen ja vastaavineen nykyajan fasiliteetteineen.

– Nyt on niin ringetelle kuin jääkiekollekin tämän päivän normien mukaiset tilat käytössä. Nuo vanhemmat kopit ovat jostain 1990-luvun alusta, kertoo Kiviö.

– Remontin toteuttamisesta Jääkukolle iso kiitos. Tästä tuli puhetta joskus kolme vuotta sitten. Aikansa se muhi, kun pohdittiin miten ja milloin pystytään toteuttamaan. Sitten alkoi suunnittelu. Jääkukon osakkeista enemmistö on Laitilan kaupungilla, joten tarvittiin kaupungin hyväksyntä lainatakaukselle. Mutta nyt tämä on valmis ja enää tarvitaan ne käyttäjät, Kiviö jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän