RNF Flyers voitti ringeten Suomen mestaruuden – Joukkueessa neljä Jyskeen ja neljä Jääkotkien kasvattia

0
RNK Flyers ratkaisi Suomen mestaruuden itselleen kotihallissa. Kuva: Timo Kupiainen

SM-finaalien kolmas näytös RNK Flyersin ja NoU Ringeten välillä käytiin keskiviikkona Raision Kerttulassa lähes 400 katsojan edessä. RNK johti ottelusarjaa 2–0, ja sillä oli mahdollisuus ratkaista mestaruus kotonaan. Sen se myös teki luvuin 8–4 ja Raisiossa juhlittiin Suomen mestaruutta kuuden vuoden tauon jälkeen.

Raision joukkueessa on vahvasti edustettu Vakka-Suomi. Hyökkääjä Susanna Tapani, puolustaja Jasmin Kiiski ja maalivahdit Maria Perkkola sekä Iida Lehti ovat ponnistaneet Jyskeestä ringeten korkeimmalle sarjatasolle. Jääkotkien kasvatteja puolestaan ovat Emmi Metsä-Tokila, Helmi Silokivi, Tessa Kiiski ja Oona Niemonen.

– Alku oli aika terävä, nopeasti tuli maaleja ja jäähyjä. Tasaiset erät, lopun maalit tulivat hyvään paikkaan. Rengashallinta meille ja rengasta verkkoon, niin hyvä tulee! Jasmin Kiiski analysoi peliä avauspuolikkaan päätteeksi.

Susanna Tapani iski ratkaisevassa ottelussa viisi maalia.

– Tänään sattui tulemaan minulle maalipaikat ja onneksi meni sisään. Kyllä ne meidän kentässä yleensä jollekin tulee, ja ne pitää vaan aina hyödyntää. Ihan uskomaton peli! Tapani kommentoi mestaruuden ratkaissutta finaalia Ylen haastattelussa.

Susanna Tapani valittiin SM-sarjan All stars -joukkueeseen sekä sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Jasmin Kiiski sai Vuoden reiluin pelaaja -palkinnon.