Satu Sarkoranta Kultainen Harmonikka -kilpailun finaaliin

0
Laitilalaisen Satu Sarkorannan voi tavata myös Laitilan kaupungintalolla, jossa hän työskentelee kaupunkisuunnittelijana. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Viime viikonloppuna Suomen Harmonikkaliiton järjestämällä Harmonikkaristeilyllä ratkottiin tämän vuoden Kultainen ja Hopeinen Harmonikka -kilpailun finalistit. Kultainen Harmonikka -finaalissa on mukana laitilalainen Satu Sarkoranta. Hän on ennenkin ollut Kultainen Harmonikka kilpailun finaalissa ja voittanut muun muassa pelimannimestaruuden. Muut finalistit ovat Marko Haapapuro Kolarista, Saana Kastelli Pyhäjoelta, Ronja Pehkonen Jyväskylästä, Heidi Rintamäki Porista sekä Ilmari Tiainen ja Jarno Tourunen Lappeenrannasta.

Kultainen Harmonikka on kevyeen viihdemusiikkiin painottuva kilpailu, jossa on ratkottu Suomenmestaruus vuodesta 1983 alkaen. Hopeinen Harmonikka on lapsille suunnattu kilpailu, jossa osallistujat ovat korkeintaan 11-vuotiaita. Molemmissa sarjoissa tiensä ensi kesän Sata-Häme Soi -festivaalilla käytävään finaaliin selvitti seitsemän soittajaa.

Harmonikkaristeilyllä matkasi lähes 1500 harmonikkamusiikin ystävää ja harrastajaa. Kaksipäiväinen tapahtuma oli täynnä konsertteja, tansseja ja innokkaiden pelimannien muodostamia soittoryhmiä ympäri laivaa.

Sata-Häme Soi -festivaalia juhlitaan Ikaalisissa 28.6.–2.7.